Seger mot Skellefteå. Dyrköpt?

Jag sätter ett frågetecken efter dyrköpt då både Calle Järnkrok och Jonathan Granström fick tacklingar så att de fick ledas ut. Vad som hände med Granström såg jag inte men Jimmie Ericssons knätackling såg jag. Och de andra i publiken. Men de randiga såg inte annat än att det var just tackling. Och det var de ensamma om.

Jimmie Ericsson blev efter det publikens hatobjekt nr 1 tätt följd av domarna som friade honom.

Enligt kvällstidningarna blir Järnkrok borta i 4 veckor. Dåligt för Brynäs då han är en av nyckelspelarna. Hur länge Granström blir borta har jag inte sett några uppgifter om. Kanske han började någon match för tidigt?

Kvällens match var intensiv och spännande. Brynäs var hett hela tiden och gav inte Skellefteå några gratischanser. De låg tätt på och spelade en anfallsrik hockey. Egentligen fick inte Skellefteå igång sitt spel som de brukar. De har också förlorat de 4 senaste matcherna och kanske inte är i den form som de var tidigare då de plockade poäng. Brynäs var det helt klart hetaste laget i kväll.

Redan i det första PP som Brynäs fick blev det mål genom en riktig rökare av Ekholm. Jag har svårt att smälta att inte laget fick mer utdelning mot Fula Färjestad som sin vana trogen drog på sig massor av utvisningar senast i Karlstad. Men det kan inte funka jämnt. Så enkelt är det.

I andra perioden ökade Johan Larsson på till 2-0. Och då i spel 5 mot 5. Varje mål i den konstellationen ser vi fans fram emot med tillfredsställelse då vi inte ofta är vana med det. Bra.

I spel 5-4 i Skellefteåfavör kunde Bellemare i tredje perioden reducera. Publiken som nu var riktigt trött på domarna menade att det var en crosschecking mot Bertilsson som gjorde att det målet kom till. Och så var det nog också. I och med det blev inte domarna mer populära i Läkerolen. Tvärtom så var missnöjet jättestort bland publiken. Jag har sällan hört en sån visselkonsert från hemmapubliken. Och då ska man konstatera att brynäspubliken är bland de snällare i Sverige. Förresten ett bra betyg till Gävleungdomen och de äldre som står på den sektionen.

I slutet av tredje så blev skellefteåspelarna desperata och åkte på flera utvisningar när de som mest hade behövt sina spelare kvar på isen. Innan dess hade Silfverberg gjort 3-1 som blev spiken i kistan.

Brynäs var det bättre laget i kväll. Om jag jämför Skellefteå mot Luleå så tycker jag att de senare var betydligt bättre.

Dessbättre så förlorade Frölunda i kväll vilket satte stopp för deras avancemang i serien. Luleå vann mot Djurgården och befäster sin serieledning. Djurgården ligger nu illa till. Kul att Timrå vann. Liket rör på sig och tänker inte ge upp elitserieplatsen så lätt. Mitt andra favoritlag AIK vann över Linköping. Det senare laget hoppas jag kommer att spela kvalspel.

Nästa bortamatch för Brynäs  blir just mot Linköping. Det blir minst lika tufft som i kväll då det laget är i desperat behov av poäng. 

Som vanligt gjorde Svedberg en jättebra insats i brynäsmålet. Försvaret agerade betydligt bestämndare nu än i Karlstad och gjorde en fin insats. Bertilsson tyckte jag var bäst för kvällen tätt följd av Ekholm. Bertilsson behövs verkligen. Han är tuff och kan sätta sig i respekt hos motståndarna genom sina stenhårda tacklingar. Dessutom har han bra spelsinne och spelar intelligent.

I kedjorna så utmärkte sig ungdomarna genom sina mål. I kväll var det bara ungdomarna som nätade. Men även de äldre är mycket viktiga för laget och behövs för att stabilisera laget och spelet även om de inte är så frekventa målgörare. De ställer ofta inte till stora rubriker men är lika viktiga ändå. I alla lag inte bara i Brynäs.

Nu får vi hoppas att det inte blir fler skador och att Järnkrok och Granström kan komma åter till spel så fort som möjligt.