Ungdomarna i Brynäs gjorde det i kväll

Efter flera matcher där Brynäs spelat dåligt och förlorat kom så vändningen. Och det var ungdomar som inte brukar stå ofta i målprotokollet som nätade. Wännström först till 1-1 och Rhodin till slutresultatet 2-1. Det var särskilt roligt att Rhodin fick näta, det var hans första denna säsong. Han jobbar alltid hårt och är inte så lyckad för det mesta med att få in pucken men det kanske lossnar lite nu.

Det syntes på en gång att Brynäs hade en helt annan inställning än i de senaste bortamatcherna som man förlorat. Om jag inte har fel är det den första vinsten efter 6 förlorade bortamatcher. Äntligen en bortavinst. Det var ett tag sedan och det har varit kämpigt.

Från första början låg Brynäs tätt på och passningsspelet fungerade också bättre än på länge. Offensivlustan var det inget fel på heller. Det var framåt som gällde. Laget såg hungrigt ut.

Växsjö var också på hugget. Särskilt transatlanterna är farliga. Men Honken som stod i målet i kväll var säkerheten själv. Han fick bara kapitulera en gång då Kallios styrning gick i mål i första perioden.

Brynäs kunde ha punkterat matchen om tex Hansen hade haft lite mer målkänsla. Han missade åtminstone 2 gånger den sista chansen borde ha gått in. Men han är ju mer bättre defensivt än offensivt. Men det skulle nog förbättra hans odds till en fortsättning på kontraktet om han kunde sätta något mål då och då. Jag är inte så säker på att det skulle vara det bästa alternativet att förlänga hans kontrakt.

Med kvällens vinst så förbättrade Brynäs sina chanser att hamna bland de 4 bästa. 3 lag ligger nu på 87 poäng. Det kommer att bli spännande framöver. Frågan är om Brynäs orkar spela med samma fina tempo och inställning som i kväll framöver. Kanske var det ett litet trendbrott ikväll ändå. Och flera nyckelspelare är ju faktiskt borta vilka behövs i slutspelet om Brynäs ska lyckas komma längre än i kvarten. 

Honken var bra i målet. Försvaret var en klass bättre än i de senaste matcherna och där vill jag framhålla Lars Jonsson som gjorde flera bra saker även framåt. I kedjorna då? Ja varför inte särskilt nämna Wännström? Han gjorde ett mål och var riktigt på bettet. Han fick också ett mål underkänt då domarens signal gått innan pucken gick in bakom Gerber.

Laget gjorde som helhet en bra match. Betydligt bättre än i matcherna mot Linköping och HV.

___________________

Stort grattis till MoDo som slog HV borta med hela 5-1. Bra. Det är alltid roligt när HV får stryk. Men lika kul är det när Färjestad förlorar som de gjorde i kväll mot Luleå. Inte nog med att Brynäs drog ifrån utan det är särskilt kul när Brynäs ärkefiender blir nollade. Ärkefiender för mig i alla fall som varit med ett tag.