Brynäs bryter med Hermansson

Ni som följt min blogg har tidigare sett att jag kritiserat förlängningen med Hermansson. Jag hade inför förra säsongen stort hopp om att Hermansson skulle blomma ut och bli den målskytt han blev när han spelade med Bäckström och en av de spelare som skulle kliva fram när Brendl lämnat. Tyvärr blev han istället en grym besvikelse.

Inför denna säsong var jag en av de som ansåg att Brynäs inte borde förlänga med Hermansson. Tyvärr valde inte Sundlöv samma linje och han valde att förlänga. Enligt rykten så fick Hermansson dessutom en ganska saftig lön då man trodde att han skulle kunna hitta den form han hade med ”Bäckis” vid sin sida.

Återigen visade sig detta vara fel och Hermansson har inte producerat alls. Tvärt om har han överglänsts av de juniorer och förstaårs-seniorer som fått chansen i A-laget. Nu bryter Brynäs med Hermansson. Det var faktiskt på tiden.

Jag har länge funderat vad motivet till att behålla Hermansson var. Kan det vara att han och Nordquist var bra polare, eller att han tillhörde den ”gyllene Leksands 82-kull” som Sundlöv är så förtjust i? Jag vet inte om det var potentialen eller vänskapsbanden som gav Hermansson nytt kontrakt, men fel var det.

Nu ska jag inte såga Hermansson vid fotknölarna. Han kämpar hårt och han gjorde faktiskt mål på de många chanser som Bäckström gav honom. Förhoppningsvis kan Hermansson få en nytändning och börja producera i ett Allsvenskt lag. Att något annat Elitserielag skulle värva honom har jag svårt att tro. Det skulle i så fall vara Rögle som ser potential i de flesta gamla Brynässpelare.

Det är synd att Brynäs valde att bryta med Hermansson nu istället för att inte förnya kontraktet inför säsongen. Men det är bättre att bryta nu än att behålla honom. Att låna ut Hermansson var uteslutet och när han nu blir petad av juniorer så är det helt rätt att satsa på de unga, billigare, spelarna.

Som ni märker så välkomnar jag beslutet. Men som sagt så visade Hermansson tidigare potential som kanske kan plockas fram. Det vore kul för honom om det blev så.

Här finns en artikel med några kommentarer från Hermansson själv.

När vi väl är inne på besvikelser så tycker jag att Emil Sandin har varit en sådan. Han har avstannat i utvecklingen helt och lever inte upp till de förväntningar jag tycker att man kan ha på honom. Vissterligen har Sandin varit skadad, men jag hoppas att han rycker upp sig. Han har trots allt flera år på sitt kontrakt.

 • hans

  Jag tycker det är tragiskt det som hänt, Herman är en kille som sliter och
  kämpar jämt. Varför han inte producerat är väl inte svårt att komma fram till
  han har fått lite speltid, och fått spelat i en fjärde femma som fått stå upp i
  egen zon, och knappt få röra pucken.
  Fattar inte vad ni ser hos : Rödin, Sandin mfl, Kahnberg som fått istid, hur mycket har han presterat ?

 • Peter

  Vill bara rätta dig och alla andra, ni vet inte var ni talar om när ni säger att Daniel hade en fet lön !

 • brynas

  Peter, okej. Jag tyckte det lät konstigt jag också.

  hans, jag håller med dig om att Hermansson slet varje byte. Kämpaglöden va det inget fel på och hade det inte funnits juniorer med större potential så skulle jag hellre sett Hermansson än t.ex. Rödin. Dock tror jag på Rödin och den nya junioren som spelade senast (har glömt vad han heter) som också gjorde en bra insats. Hermansson fick speltiden men har på senare tid fått mindre och mindre förtroende. När Nordquist kom så fick de spela ihop men det funkade inte. I och för sig så hade Nordquist precis kommit tillbaka från skada.

  Jag tycker nog att Hermansson utvecklats att bli en fjärde line spelare i Brynäs. Han är tveksam i passningsspelet och speluppfattningen. Han är istället en kämpe vilket passar väl in i beskrivningen av någon i 4e linen. Men då tycker jag det är bättre att ta upp en junior i fjärdekedjan som kan utvecklas till någonting riktigt bra.

  Jag har trott på Hermansson men jag tycker inte att han tog chansen förra säsongen när han var tänkt som en av dom som skulle göra mål.

  Jag tror också att det kan lossna för Hermansson i en annan klubb. Kolla på en kille som Bergqvist i Djurgården. Han presterade inte i Brynäs men har växt i ny omgivning. Det är inte alls omöjligt att Hermansson gör samma sak när han fått lite självförtroende. Han kunde bevisligen hitta målet när han hade en framspelare av klass brevid sig (Bäckström).