Brynäs bryter med Hermansson

Ni som följt min blogg har tidigare sett att jag kritiserat förlängningen med Hermansson. Jag hade inför förra säsongen stort hopp om att Hermansson skulle blomma ut och bli den målskytt han blev när han spelade med Bäckström och en av de spelare som skulle kliva fram när Brendl lämnat. Tyvärr blev han istället en grym besvikelse.

Inför denna säsong var jag en av de som ansåg att Brynäs inte borde förlänga med Hermansson. Tyvärr valde inte Sundlöv samma linje och han valde att förlänga. Enligt rykten så fick Hermansson dessutom en ganska saftig lön då man trodde att han skulle kunna hitta den form han hade med ”Bäckis” vid sin sida.

Återigen visade sig detta vara fel och Hermansson har inte producerat alls. Tvärt om har han överglänsts av de juniorer och förstaårs-seniorer som fått chansen i A-laget. Nu bryter Brynäs med Hermansson. Det var faktiskt på tiden.

Jag har länge funderat vad motivet till att behålla Hermansson var. Kan det vara att han och Nordquist var bra polare, eller att han tillhörde den ”gyllene Leksands 82-kull” som Sundlöv är så förtjust i? Jag vet inte om det var potentialen eller vänskapsbanden som gav Hermansson nytt kontrakt, men fel var det.

Nu ska jag inte såga Hermansson vid fotknölarna. Han kämpar hårt och han gjorde faktiskt mål på de många chanser som Bäckström gav honom. Förhoppningsvis kan Hermansson få en nytändning och börja producera i ett Allsvenskt lag. Att något annat Elitserielag skulle värva honom har jag svårt att tro. Det skulle i så fall vara Rögle som ser potential i de flesta gamla Brynässpelare.

Det är synd att Brynäs valde att bryta med Hermansson nu istället för att inte förnya kontraktet inför säsongen. Men det är bättre att bryta nu än att behålla honom. Att låna ut Hermansson var uteslutet och när han nu blir petad av juniorer så är det helt rätt att satsa på de unga, billigare, spelarna.

Som ni märker så välkomnar jag beslutet. Men som sagt så visade Hermansson tidigare potential som kanske kan plockas fram. Det vore kul för honom om det blev så.

Här finns en artikel med några kommentarer från Hermansson själv.

När vi väl är inne på besvikelser så tycker jag att Emil Sandin har varit en sådan. Han har avstannat i utvecklingen helt och lever inte upp till de förväntningar jag tycker att man kan ha på honom. Vissterligen har Sandin varit skadad, men jag hoppas att han rycker upp sig. Han har trots allt flera år på sitt kontrakt.