Brynäs klarade 1 poäng mot Gnälliga71

Gnäll, gnäll och gnäll. Så fort något domslut går dem emot så klagar och gnäller de. Då är det så synd om dem. De vill bli behandlade som balettdansöser på is, då är de nöjda. Därför har jag döpt dem till Gnälliga71.

Brynäs kom tillbaka efter 2-0 och kvitterade. Och kvitterade en gång till till 3-3. Dagens Brynäs var skadedrabbat men som jag sagt tidigare så är det bara bra att ungdomarna får spela. Och idag var det några nya ungdomar som fick chansen. Och de gjorde verkligen inte bort sig. Rensfeldt kvitterade till 2-2 och Järnkrok till 3-3. Även om det inte är önskvärt så tycker jag att det inte gör så mycket om några av de äldre får stå över då det finns så många bra ungdomar att pröva.

Det sista målet för Gnälliga71 skulle inte ha godkänts. Det var en spelare i målgården som var bakom Greiss när målet gick in. Men jag kan direkt inte klaga på domarna. I motsats till många gånger tidigare så var de idag inte utpräglade hemmadomare. Men de blundade vid sista målet. Undrar vad som hänt om samma hade hänt med gnällspikarna. De hade väl försökt få domarna att underkänna målet.

Gnälliga71 vann inte oförkänt. De har bra kedjor och är alltid farliga. De har alltid en förmåga att fylla på med spelare bakifrån som kommer i full fart och skjuter farliga skott.

Greiss gjorde en bra match idag. Och hela laget kämpade och ska ha kredit för det. Idag satt passningarna bättre än på länge och alla kämpade hårt i närkamperna. Bra Brynäs. Det ska bli kul att se kvarten.

Sista matchen för Brynäs inann kvarten blir i Karlstad. Svårt men inte omöjligt. Järnkrok trodde i intervjun efter matchen att det blir 3 poäng.

____________

Kampen i botten är stenhård. Frölunda har gjort några bra matcher och de ser ut att ha fått ordning på spelet. Även Södertälje vann i kväll mot Timrå. Svårt att tippa men jag tror att för Timrå väntar kvalspel. Sedan blir det hårt men Frölunda tror jag också slipper kvalet. Dramatik blir det samma hur det går. Och det är ju ingen katastrof att hamna i kvalet. Bra för kassan och en stor chans att bli kvar i elitserien. Rönnqvist hade för några veckor sedan ett förslag i Canal+ om att slopa kvalserien och införa något nytt system. Han nämnde förslaget som lät omvecklat. En av orsakerna att slopa kvalet är också menade han att 2 lag som inte får spela slut- eller kvalspel förlorar stort ekonomiskt.    

Hur som hellst så ligger MoDo och Timrå på kvalplats just nu.

____________

Spännande tider väntar med slut- och kvalspel. Och med avslutningen på skid-VM med bl.a herrstaffetten.