Härligt AIK!

Jag brukar nästan bara skriva om Brynäs. Nästan betyder 99 %. Men idag gratulerar jag AIK och Melin och framför alla Victor Fasth som slog HV borta.

För det första som jag nämnt tidigare i några inlägg så kämpar alltid AIK stenhårt i varje match. De ger allt. Och i kväll inget undantag även om de lade sig på försvar i sista perioden. Och det kan man göra med 4-0 i ledning och en klippa som Victor Fasth i målet.

För det andra har laget den enligt mig, och det har jag även nämnt tidigare den bäste tränaren i elitserien. Nämligen Roger Melin. Han har lyckats med att ta laget först till elitserien och nu till slutspel. Stort grattis.

Det tredje och inte minst är klippan i målet Victor Fasth. AIK visste vad de gjorde när de värvade honom. Jag och några andra brynäsfans önskade att Brynäs hade värvat honom men tyvärr såg inte Sundlöv och co vad han gick för. Man kan inte begära det orimliga……. Om inte Fasth hade blivit skadad i förra årets kvalserie hade vad jag tror Växsjö gått till elitserien. Han blev oturligt påkörd bakom målet av egen spelare och fick avstå en längre tid att spela. Tyvärr fanns inte reserver som kom i närheten av hans kapacitet.

Jag hade inte möjlighet att se hela matchen i TV. Jag såg endast sista perioden. När inte domaren dömde som hemmaspelarna ville så började Hv71 att transformera sig till Gnälliga71. De klagade på allt mest Laine. Han fick ett rapp av Fasth, säkert helt välförtjänt,  och sedan åkte han omkring och provocerade allt och alla utan domaringripande. Publiken som ofta pressat domarna till direkt fientliga beslut mot motståndarlagen,  jag minns när Brynäs var där nere i vintras och fick en feg hemmadomare mot sig, skrek som besatta så fort någon AIK-spelare nuddade isprinsessorna. Men i kväll hade de inte domarna med sig fullt ut. Därför kom de inte närmare än 4-2. 

Mest gillar jag när Brynäs vinner. Sedan när HV eller Gnälliga71 förlorar. Det har att göra med historia mellan Brynäs och HV som vi gävlebor upplevt. Hoppas AIK slår ut gnällspikarna, förlåt isprinsessorna. Jag funderar på att åka ner till Hovet och heja på AIK på plats.

—————-

I morron så åker Brynäs till Karlstad. En önskedröm är att de gör samma bragd som AIK gjorde idag. Ja vem vet det kanske blir så. Färjestad som ofta spelat mycket ojust  har lugnat ner sig och förstått att man vinner inte matcher genom att sitta och glo på utvisningsbänken. Därför har de nu skärpt sig och ser ruggigt bra ut och har gjort en stark avslutning av serien. Men inte oslagbara. Brynäs har slagit dem tidigare i den här säsongen.