Brynäs-Linköping

Starkbaum räddar Brynäs i första perioden

Ja något annat skulle det vara svårt att påstå. Pressen har varit konstant mot Brynäsmålet. 24-0 till Linköpings favör säger allt. Allra mest press var det från Brynäs´ första utvisning och perioden ut. Att Linköping är bra i PP med 25% i resultat syntes verkligen. Men Starkbaum har tagit allt.

Brynäs har förlorat mittzonen helt. Och har bara slagit ifrån sig hela perioden. Och inte presterat något eget spel. Visserligen har laget kämpat bra men för det mesta har det sett ut som om det varit ett ständigt PP för Linköping.

Även mot Leksand började det dåligt med Brynäs kunde då göra ett par mål. Kan de det nu i andra?

Värvningen av Starkbaum var verkligen lyckad.

Skriver detta i periodpaus.

Uppryckning i 2:a perioden

Rödin hade första skottet mot mål för Brynäs. Lindblom den första fina målchansen. Därefter fortsatte Brynäs att jämna ut spelet och hade flera bra chanser. Ungdomarna visade här vägen de som spelade med Nordqvist och bröderna Westerholm. De senare kan också se till att det blir contringar farliga såna. Men Brynäs flyttade i alla fall fram spelet.

Scott hade en jättechans i slutsekunderna av 15:e minuten men fick inte in pucken. Men det blev ett PP i alla fall. Men inga mål hittills i de första perioderna.

Brynäs började i andra att spela mer fysiskt vilket saknades nästan helt i första. Vilket skulle ha behövts för att stoppa motståndarna.

3:e perioden

Innan perioden så tänkte jag skärpning Brynäs. Inte förlora denna match efter en sån fin hemmasvit. Och inte ska ni väl försöka spela 0-0?

Sitter och kollar mina anteckningar. Det är många anteckningar om chanser fram och tillbaka. Och tryck i perioder från bägge lagen. Och inte bara chanser utan jättechanser för spelare i bägge lagen. Som tidigare så var Starkbaum väggen i Brynäs nästan hela perioden.

Efter bara 24 sekunder kunde Junland göra mål för Linköping. Det såg segt och defensivt ut från Brynäsförsvaret vid målet.

I början av 16:e fick Linköping ett underkänt mål. i 18:e frågade vi oss om Brynäs skulle bli nollad för första gången denna säsongen. Men icke. I spel 6 mot 5 så lyckades Scott på tennis göra 1-1. Domarna ringde och godkände sedan målet. Tack för det!  18:47 Blomqvist utvisad. Suck suck suck! Men Linköping kunder inte utnyttja det. Även i början av förlängningen var det mållöst liksom i slutet. Brynäs försökte som vanligt i förlängning att avgöra och gjorde det bra men kunde inte få in pucken.  Synd att det inte avgjordes då.

I straffläggningen hade Brynäs siffrorna emot sig. Bara 20 % mot Linköpings 80. Och det blev därefter. Linköping straffade.

Tyvärr måste jag erkänna att Linköping var det bättre laget i kväll. Även om Brynäs spelade medvetet defensivt i första så kunde de inte avgöra i de två andra perioderna även om de då visade bra takter. Linköpingsspelarna var snabbare passningssäkrare och mer distingta. De gav ett ner helgjutet intryck som lag helt enkelt. Ett mer säkert lag.

Och vad kan man mer vänta sig av ett lag som tränas av vad jag tycker Sveriges bästa tränare? Hoppas att han snart kommer tilllbaka till Brynäs som vann guld när han var här senast.

I kväll vill jag nämna Starkbaum och bara Starkbaum.

Av backarna som jobbar envist match efter match och sällan gör bort sig så har jag inte nämnt Eklund tidigare. Men han är värd ett erkännande.