Tredje hemmasegern i rad för Brynäs i matchen mot Färjestad

Med tanke på tabelläget är det viktigt att Brynäs fortsätter vinna hemma. Detta också med tanke på det bleka intryck laget hittills gjort på bortaplan. Inte minst den senaste matchen mot Örebro som visserligen var godkänd men inte direkt övertygande. Inför dagens match kunde det ev. sluta med plats under kvalstrecket om det blev förlust.

1:a perioden

Det dröjde inte länge bara 32 sekunder innan Färjestad fick sin första utvisning då Nygård fick sätta sig 2 min. PP:et var bra men resultatlöst. I tredje minuten gick Patrik Westerholm rätt igenom hela färjestadslaget och kom fri med målvakten som räddade. I femte minuten nytt PP för Brynäs. Bra tryck och nära mål. Sedan följde böljande spel.

Efter 13:06 tog Brynäs ledningen genom Rödin. Han lurade en färjestadare och bröt in mot mål och nätade förbi en skymd målvakt. Vackert gjort och en bra individuell prestation. Därefter blev Enterfeldt fult tacklad av Anton Hedman delvis mot huvudet men mest kom Enterfeldts arm i kläm. Det såg illa ut när brynäsaren blev liggande på isen. Ambulans fick ta honom till sjukhuset. Jag tyckte att tacklingen var ful men det tyckte inte domarna. Borde ha resulterat i utvisning.

15:11 var det dags för 2-0. Det var Lindblom som knep pucken av en färjestadare och passade till Djoos som satte målet. Bra gjort av bägge. Strax därefter blev en färjestadare utvisad igen. Men det PP:et var sämre än de två andra och även det resultatlöst. I kväll hade inte Brynäs flyt i sina PP. 3-0 kom efter 18:45. Det var Sweat som sköt ett skott mot mål som träffade Scott ev. på hjälmen såg det ut som och studsade i mål.

1:a perioden var händelserik. Men surt för Brynäs pga Enterfeldts skada. Kommentatorerna tycker att tacklingen var just inte minst tyckte färjestadsälskaren Sanny Åslund det på C-Moore. Men något annat kan man inte vänta sig från honom.

2:a perioden

I perioden försökte Färjestad spela upp sig och gjorde det också vissa sekvenser. Men de kändes inte hotande direkt. Anton Hedman togs om hand några gånger av Bertilsson då han stack upp framför målvakten. Bra att det finns någon i Brynäs som kan kan sätta hårt mot hårt när det behövs. Hedman kom i alla fall alldeles för billigt undan efter den fula tacklingen mot Enterfeldt. Även Kilström kan visa lite tuffhet ibland. Såna behövs i laget.

Efter 3:34 blev Patrik Westerholm utvisad. Men Färjestad var tama och bästa chansen hade Bertilsson. 12:11 blev en utvisad i varje lag. Lite fel tycker jag att Lindblom åkte men så blev det. Strax efter såg det ut som om Tollefsen gjorde 3-1 men domaren ringde och målet blev underkänt då Wallin var i målgården och skymde Starkbaum.

I 18:e hade Brodecki en bra chans efter en bra prestation. I 19:e fick Tollefsen 5 min. och matchstraff då han käftade med en linjedomare. Före hade han slagits med bl.a. Bertilsson som var smart nog att avsluta innan han gick över gränsen. Tollefsen tappade fattningen totalt fastän han är lagkapten och borde ha skärpt sig. Men kan också förstå frustrationen hos honom. Ligga under med 3-0 och ha fått ett mål bortdömt.

Period 3

Började med PP i drygt 4 minuter. Men mindre lyckat och resultatlöst. Men det var också ett utmärkt spel i boxplay av Färjestad. Efter 10:28 gjorde Nordqvist 4-0. Färjestad schabblade vid blå och Nordqvist knep pucken och hade fritt till mål och satte den snyggt bakom målvakten. 13:15 fick Färjestad sitt tröstmål i spel 5-4. Starkbaum som gjorde en ny kanonmatch fick inte hålla nollan. Gulas blev utvisad lite senare. Tycker faktiskt att det var lite orättvist då Nordqvist knuffade honom mot Starkbaum.

Kommentarer till matchen och synpunkter på spelet och spelare

Segern för Brynäs i kväll var säker. Trots att Färjestad spelade upp sig hotade de aldrig Brynäs. Och de 3 poängen var viktiga och nödvändiga med tanke på tabelläget. Försvaret spelade utmärkt i kväll. Bertilsson lovordades av Sanny på C-Moore och det är bara att hålla med. Djoos som jag har tyckt inte riktigt kommit upp till elitserienivå tidigare gjorde det i kväll och det är lovande inför framtiden. Hoppas att det blir så i fortsättningen också. Andersen och Kilström bra idag liksom i de senaste matcherna hemma. Starkbaum suverän i målet.

Framåt var Rödin, Sweat och Scott de bättre. Bland ungtupparna Brodecki och Lindblom. Men som i de senaste två hemmamatcherna bör laginsatsen nämnas framför enskilda spelare.

Och Fula Färjestad gör fortfarande skäl för den benämningen. Enterfeldt skadad och lagkaptenen matchstraff plus en hel radda utvisningar. Enterfeldt är en viktig spelare och vi får hoppas att han kommer tillbaka snart. Men Jonsson sade vid intervju att det var armen som fick smällen i första hand. Enligt Brynäs´ hemsida är det en fraktur på underarmen men det är inte klart för tillfället hur länge han beräknas vara borta från spel.