Brynäs-MoDo

Första perioden var till Brynäs. De öppnade aggressivt och gjorde allt för att gå till ledning. Först nätade Widing och sedan Harju. Men MoDo kunde genom Nagy reducera i PP. Men perioden som helhet gick till Brynäs som också visade att måltorkan inte är permanent.

I andra perioden var världen upp och nervänd. De första 4-5 minuterna verkade det som om MoDo hade ett långvarigt PP. Sällan har jag sett Brynäs så tillbakapressat. Eller trodde man i sin enfald att det var läge att spela defensivt på ledningen? Och mycket rättvist så kvitterade MoDo genom Skröder.

Resten av andra så fortsatte MoDo att spela bra hockey. Men Widing som hade sin kväll kunde ge Brynäs ledningen efter ett snyggt skott i målvaktens högra kryss. Har man sin kväll så har man. Eller så blandar jag ihop det målet och det som han gjorde efter.

Trots PP i slutet av andra och början av tredje så hände inget till Brynäs fördel. Några chanser för Brynäs men inget mål.

Widing som hade som sagt sin kväll gjorde även 4-2 i början av 3:e. Men MoDo som spelade upp sig kunde göra både 4-3 och kvittera. Och de imponerade. Men Järnkrok gjorde efter ett fint skott 5-4. Bra att han kunde göra mål. Det var han värd. Han var under hela matchen en av Brynäs bästa spelare. Pigg och alert.

Men David Gunnarsson kvitterar för MoDo. Och det blir förlängning.

Brynäs började förlängningen med PP men utan resultat i målfabrikationen. Lauritzen missade öppet mål när han och Järnkrok kom i ett stormande anfall. Och det misstaget visade sig vara ödestigert för Brynäs. För när Thuresson blev utvisad för jag vet inte vad. Det hann jag aldrig att se så kunde MoDo utnyttja sitt numera övertag och slå in vinstmålet.

Lauritzen förresten har inte gjort någon brynäsfan glad denna säsong utom målet mot Linköping. Han har sett sina bästa dagar.

Vad ska man då säga om dagens Brynäs i övrigt? Ja måltorkan var frånvarande i dag. Och man undrar vad det berodde på. Bägge målvakterna hade inte sin dag direkt. Honken släppte in några billiga mål vilket han sällan gör men i kväll gjorde han tyvärr det. Men inte heller MoDo målvakten hade sin bästa dag.

I försvaret är det som jag tidigare nämnt i mina inlägg den svagaste sidan. Enligt mig finns för närvarande endast 3 elitseriemässiga backar. De är i första hand Franson och Gunderson och sedan Sundqvist. Sedan finns inga backar som räcker till elitseriespel. Löf gjorde i kväll en något bättre insats än vanligt. Men sedan svajar det. Unge Djoos är defenitivt inte elitseriemässig. Bäst vore att skicka honom till allsvenskan för att senare kanske komma tillbaka. Nu är han den svagaste länken i laget.

Det är bra att Brynäs försöker få unga spelare att träna in sig i elitserien. Och i år måste de börja om för att flera har lämnat. Men tyvärr tycker jag att i år så finns inte det underlag som fanns förra säsongen. De som nu försöker har längre väg att gå än de i fjol. Unge Djoos och Molin och också Lindholm räcker tyvärr inte till. Det är långt kvar av serien och ingen skulle vara gladare än jag om jag här hade fel.

I  kedjorna finns det kapacitet men det stämmer inte i spelet fram till mål. Det är osäkert och passningarna till bladet är sällsynta. För det mesta tycker jag att kedjespelarna jagar och jagar och det andra laget står för spelet. Kanske lite överdrivet men ofta tycker jag att det ser ut så. Bäst i kväll tycker jag att Widing var och Järnkrok. Också Enterfeldt och Thuresson ska nämnas. De är riktiga kämpar.

Som vanligt är mitt förslag till ledningen att ta in några NHL-backar i första hand och även Bäckström och Lindbäck.

Om jag ska sammanfatta: MoDo var i det stora hela det bättre laget. De spelade ett bra och distinkt passningsspel och var något tyngre än Brynäs. Och de var defenitivt farligare framför mål. Mycket farligare. Därför var MoDovinsten inte orättvis. Med alla skador och sjukdomar är numera Brynäs ett sårbart och svagt lag. Och med ledningens tjurskalliga ståndpunkt att säga nej till NHL-spelare så får laget det svårt att komma tilll slutspel. Om NHL-spelare kom hit så kanske också det blev fler åskådare med tanke på att åskådarsiffrorna gått ner i alla arenor. Därmed också mer pengar till föreningen. Och det skulle ge oss fans lite mer mod. Just nu så är vi ganska nedstämda. Själv tycker jag att det inte ser bra ut för Brynäs.

Till slut: Hoppas att de sjuka och skadade snart kommer tillbaka. Jag känner verkligen med Lars Jonsson och hans kamp mot sin sjukdom. Hoppas att han blir så frisk att han kan återvända. Tills dess ta in någon NHL-back som ersättare. Persson och Bertilsson saknas. Och Hansen som jag tycker har gjort en fin säsong hittills.