Skadeläget ljusnar för Brynäs?

Dessa glada upprop kan man se i lokaltidningar och i hockeysverige.se. Utropade av företrädare från Brynäs. Men vad säger de i realiteten? Utan de glada tillropen?

Glenn Hellström i brynäsbåset säger att de flesta är dag-för-dagskador. Vad är det egentligen?

”I morgondagens match kan klubben få tillbaka Simon Bertilsson, Daniel Widing och Christian Djoos.  Däremot är inte nyckelbensskadade Dennis Persson inte aktuell i dagsläget”

Och vad säger det? Ingenting. Och om ingen eller bara någon kommer tillbaka  så är läget lika sunkigt som det var innan uppehållet. Med ett lag som inte håller måttet mot andra lag i serien.Och håller det måttet även om de nämnda kommer tillbaka? Ja om möjligt om alla skadade spelare kommer tillbaka. Om det nu räcker.

Tommy Sjödin har i senaste numret av Hockey tagit bladet ur munnen och dissat ja rent av ironiserat över att elitserielagen nobbar nhl-spelare. Och jag tycker att han är en riktig sanningssägare. Om alla lag nobbat har jag inte kritiserat men några skiter i det och då är det också full fart framåt för andra lag attt värva lediga nhl-spelare.

Toomy säger bl.a.:
Världens främsta spelare är i konflikt med sin arbetsgivare och är utestängda. Utestängda från NHL.

Det öppnar för spel i andra ligor.

Välkomna till Schweiz! Välkomna till Ryssland! Välkomna till Finland!. Välkomna till vilken liga som helst i hela världen. Mer än välkomna till hockeyallsvenskan, Douglas Murray, Gabriel Landeskog, Carl Hagelin, Anze Kopitar och Victor Fasth. Välkommen tilll division 1, Jonathan Ericsson Vita Hästen.

Men elistserien, och hockeyligan, vill säga nej till stjärnorna. Slut här på citat Sjödin.

Bra att någon säger sin åsikt och inte som alla andra både lagledning och fans vill vara så jäkla politiskt korrekta. Och inte ha någon åsikt alls verkar det som. Eller på ett felaktigt sätt i alla lägen måste hålla med lagledningen.

Det lag som detta missgynnar är först och främst Brynäs. Inte Färjestad och HV som ändå har pengar att köpa kontraktspelare som de vill ha i sina lag.

Jonsson kan inte kräva av sina spelare att de ska vinna matcherna. Han säger att han inte kan motivera sina spelare. Men det är bullshit menar jag. Laget som helhet är inte tillräckligt starkt.

Gör något innan laget hamnar i kvalserien. Andra uppmaningen från mig. Värva nhl-spelare i försvaret och ta hem Bäckström och Lindbäck. Sluta vara handlingsförlamade.