Brynäs ordförande i ”ordkrig” med utbrytarlagen

De lag som inte ingår i ”Utbrytarlagens” planer för en europeisk toppliga har kontaktat jurister för att skydda sina intressen. Expressen skriver om det idag. Samtidigt påstår Håkan Loob att utvecklingen är för alla svenska klubbars intresse, vilket bortfärdas av Brynäs ordförande Bo Bylund.

Naturligtvis har Expressen förstorat ”bråket”. Elitserielagens krav på att få reda på vad som ska hända innan nästkommande säsong sätter igång är logiskt. Om 5 lag försvinner året efter så behöver denna säsongs system med uppflyttning av lag justeras. Till exempel kanske inget lag bör åka ur, och 5 Allsvenska lag kvala sig upp. Naturligtvis är det någonting som ligger i allas intresse att veta inför säsongen. Allas utom Utbrytarlagens.

För utbrytarlagen spelar det naturligtvis ingen roll hur det går för Elitserien. Så länge deras planer går i lås så är det helt irrelevant vad som händer för övriga lag.

Jag tycker att Elitserien borde ställa ett ultimatum till Utbrytarlagen: Antingen meddelar ni i god tid när ni tänker lämna ligan, eller så får vi själva sätta ett datum då ni ej längre är önskvärda i Elitserien. Alla andra lag kan inte anpassa sig efter hur 5 lag planerar inför framtiden.