Brynäs rånat på kvitteringsmål

I första perioden kunde Färjestad efter bara några minuter ta ledningen genom Per Åslund. Och det efter ett numera sällsynt svagt spel av brynäsbackarna. Det gäller att vara vakna hela matchen. 

Sedan upprördes jag  av det otroligt dåliga beslutet av den eller de domare som underkände Järnkroks mål som skulle ha kvitterat Färjestads ledning. En skam för domarkåren. Fy f-n vilket dåligt domarbeslut. Skandal. Den domaren eller de domarna borde inte få döma mer i elitserien.

I hela matchen så visade Färjestad att de gör skäl för namnet fula Färjestad. De började matchen fult och de slutade matchen fult. De försökte alltid att spela fult och har alltid gjort det senaste åren. Det är säkert så att de uppmuntras att spela så. Det verkar ingå i träningen och implementeras i lagets spelsätt. Usch. Det är därför som jag kallar dem för Fula Färjestad. Och de som förväntar sig att de ska spela fult blev verkligen inte missnöjda i gårdagens match. Vilken betér sig som Berglund gjorde och tar ett tandskydd och åker iväg med det? Han säger att han skulle lämna det i  brynäsbåset. Men jag undrar jag. Utan i klartext tror jag att det var för att jäklas. Laget är en skam för elitserien.

Tränare Jonsson säger i dagens lokaltidningar: Färjestad håller på med en massa efterslängar. Det är alltid speciellt att möta dem.

Där var han snäll Jonsson. Han får nog också fundera över varför inte PP fungerade i den här matchen.

Brynäs fär ta på sig oförmågan att göra mål. Hur många gånger hade de chansen? Ja många gånger. Laget vann skottstatistiken klart.  Brynäs gjorde i och för sig ingen dålig match men kunde inte som så många gånger tidigare utnyttja sitt fina spel i PP utom vid 4-1 målet och då var det så dags. Pga Färjestads fulspel fanns det många chanser.

Calle Järnkrok summerar matchen i dagens lokaltidningar:  Riktigt surt. Den här matchen skulle vi ha vunnit. Att vårt 1-1 mål dömdes bort blev avgörande.

Och det tycker vi brynäsfans också. Rånade på 1-1 målet blir minnet av denna match.