Brynäs satsar på guld

Det är vad laget och den nye tränaren satte som mål vid samling  i Orbaden för någon vecka sedan. Härligt att höra för oss Brynäsfans som inget hellre vill än en hög målsättning.  Även om det blir svårt så är det alltid bra att ha guld som mål. Och den nye tränaren Tommy Jonsson har lovat en mer offensiv och mer tufft spel i offensiv zon. Ljuvligt att höra efter den ofta tillknäppta och för publiken negativa hockey som var under Czarnecki.

I dagen lokaltidning Arbetarbladet intervjuas Honken under sitt första träningspass i går. Han har haft som mål att komma tillbaka till Brynäs där han känner sig hemma. ”Gävle och Brynäs kommer för alltid att vara mitt hem, och det känns fantastiskt att vara tillbaka igen”

Honken har tidigare spelat i två omgångar i laget med bl.a. ett SM-guld 1999. Med Honken och Svedberg som målvaktspar blir det betydligt stabilare än förra säsongen då strul i målvaktsfrågan var helt avgörande för tabellplaceringen.

Enligt en ranking som gjordes här på hockeybloggar så rankades Brynäs´målvaktspar som näst sist i elitserien. Det tror jag defenitivt inte och det är också svårt att innan säsongen ranka målvakter. Själv vill jag vänta till en bit in i serien innan jag ger något omdöme.  Allt beror ju inte heller på målvakterna utan också om det finns ett bra försvar framför dem.

Att intresset är stort i Gävle visades i går då Brynäs tränade första gången på is inför säsongen. Mycket folk hade kommit till B-hallen för att se laget träna.