Gävle fotboll utmärker sig och Rensfelt lämnar Brynäs.

Jag har alltid tyckt att fotboll är en tråkig sport. Det är segt och för det mesta går bollen i sidled. Sällan har jag tålamod att se en hel match. Därför besöker jag Strömvallen där Gefle IF spelar sina hemmamatcher ungefär en gång vartannat år.  Har man dessutom oturen att hamna bakom en pelare på läktaren blir upplevelsen knappast bättre. För er som inte varit hit och sett läktaren kan jag informera om att det är en antik omdebatterad läktare som har ett flertal pelare som skymmer. Det är en av orsakerna till att jag inte går. Och ståplats är jag inte intresserad av.

Nej tacka vet jag hockey där det händer betydligt mer. Om nu inte halva matchen går ut på att värna en ledning. Som ofta Brynäs kört med under Czarnecki och ofta resulterat i förlust. Dumheten har tagit över.

När det gäller fotbollen har det varit defensivkör hela matcherna tidigare för Gefle. Alla har talat om tråkfotboll utom de allra mesta fanatikerna. Numera har laget höjt sig och spelar sevärt i första perioden med en glad offensivfotboll. Det gör att jag kommer att kolla live på nästa match mot Gais hemma. Det är samtidigt en koll på om jag klarar av att se hela matcher live. Trots tråkdefensiven i andra halvlek.

I går var det imponerande att se lagets 3 mål inom en halvtimma mot Gais. Men tröket i andra höll på att straffa sig. Men dessbättre var 3 mål en ointaglig ledning.

_________________-

Ludvig Rensfelt lämnar Brynäs för spel i en av tre canadensiska  juniorligor. Han säger att han vill så fort som möjligt komma till NHL och är draftat av Chicago. Han har aldrig riktigt fått chansen i Brynäs. Sundlöv menar att han inte har något att ångra när det gäller Rensfelt. Och jag klandrar honom inte då Rensfelt är ”bara” en av många ungdomar som fått spela mer eller mindre i Brynäs senaste säsongerna. Alla kan ju inte få ordinarie plats. Synd tycker jag i alla fall att han lämnar.  Niklas Blomgren Chicagos Europachef för amatörer säger i Arbetarbladet: Det är en stor och stark spelare som har offensiva klalitéer. Han har mycket att jobba med fortfarande förstås, men det ska bli intressant att se vad han kan göra på de mindre isytorna.” Blomgren säger vidare att med tanke på hans situation förra året blir det bra att han kommer till en klubb med istid och blir en av nyckelspelarna.

Kanske det här med att spela i juniorliga blir en genväg till NHL, kanske. Egentligen tycker jag att han borde ha spelat om han nu fått någon möjlighet några år till i Brynäs för utveckling. Hur som hellst så tappar Brynäs en av sina mest lovande talanger.