Timrå-Brynäs

Måltorkan är nu defenitivt borta för Brynäs. Och då kommer också vinsterna. Trots att laget spelade runt på bara 5 backar kunde man hålla emot anstormningen i 3:e perioden. Då såg det ut som om Brynäs spelade på ledning. Eller så var orken slut mest för försvararna. Jag har gnällt på försvaret men i kväll kämpade de som besatta. Franson och Gunderson fick lång speltid. Även de andra gjorde det bra i kväll även Berglind som jag tidigare inte tyckt hålla elitseriestatus men i kväll ska han ha credit. Kedjorna såg alerta ut och passningsspelet i hela laget såg tidvis riktigt bra ut.

Annars var Honken som vanligt mycket säker i målet och kanske han räddade Brynäs. Än en gång i så fall.

Timrå började bra i första och kunde ta ledningen genom Söderström. Men kvitteringen kom i och med Gundersons skott mot mål i PP som kunde styras in av Lindholm. Sedan ledningsmålet med det vackra anfallet med passningar bakom ryggen den sista av Harju till Nordqvist som kunde slå in pucken. I början av andra gjorde Franson 3-1 genom ett fint handledsskott. Då såg Timrå ut som ett slaget lag. Men så var inte fallet. I sista perioden höll Timrå ett konstant tryck mot Brynäskassen men då räddade Honken det mesta utom då Hedström reducerade. Skulle Timrå kvittera också undrade man. Men då en Timråförsvarare ramlade mot sargen kunde Brynäs kontra. Calle Järnkrok fick fritt fram mot Bellissimo. Han hade en medspelare med sig och en försvarare mellan sig och honom så Calle drog på ett skott i stället för att passa. Och det satt perfekt. Där hann inte målvakten med sig. Kul att Järnkrok fick göra mål han också.

Slagsmål utbröt i sista perioden framför brynäsmålet när Timrå desperat försökte trycka in pucken bakom Holmqvist. Helt naturligt försökte brynäsarna skydda sin målvakt. Det blev inga utvisningar av det och då kanske domarna varit tvungna att utvisa 5-6 man. Möjligtvis kanske den timråspelare som körde in i Holmqvist skulle ha utvisats. Men domarna friade. För övrigt var domarinsatsen mycket bra idag. I motsats till matchen mot Rögle där de verkade ha glömt linserna hemma eller blundade. Ser med skadeglädje att Rögle mosades och nollades i kväll i Karlstad. Kanske mötte de sin överman även i fulspel där även om säsongens Färjestad är lite snällare än fjolårets.

Jag vill inte låta pessimistisk men klarar Brynäs av att spela med bara 5 backar mot Frölunda på lördag? Jag har inte hört något om när Bertilsson och Persson kommer tillbaka. Tystnaden är total. Förhoppningsvis kommer någon tillbaka hellst då Bertilsson hoppas jag men vad ska man göra annars? Ta hem Jonsson anser jag. Det fanns en juniorback med i dag som inte spelade men räcker det med honom på lördag som förstärkning?

Laginsatsen var bra i kväll i Brynäs. Svårt att framhålla några andra men naturligtvis Honken i första hand men även Franson och Gunderson i försvaret och Nordqvist och Harju framåt.