NHL-spelarna var skillnaden i Läkerol Arena

När den sk hockeyfesten är i Läkerol Arena brukar det vara mer som regel än undantag att Brynäs förlorar. Och nu gjorde man det mot ett bättre lag som dessutom struntar i de löjliga överenskommelser om att inte ta in NHL-spelare som Brynäs har anslutit sig till. Och i och med att några lag struntar i den överenskommelsen så har den blivit ogiltig anser jag. Tidigare tyckte jag att NHL-spelarna var överreklamerade men där har jag ändrat mig när jag ser vad de betyder för Frölunda och MoDo.

På 8 matcher har chicagoforwarden Stålberg gjort 11 poäng varav 6 mål och 2 mot Brynäs i kväll och det säger väl något om hans betydelse för Frölunda. Men om sanningen ska fram så var Frölunda det bättre laget i allt i kväll. Hudacek var omutlig. Försvaret mycket bra och avväpnade brynäsarna ofta löjligt lätt. Forwards var skickliga, kyliga och effektiva. Brynäs trampade vatten hela matchen. Skärpan i avsluten var inte direkt dåliga men lite otur och oflyt gjorde att måltorkan var där igen vilket jag tror trots allt är tillfälligt. 

När nu 2 lag tagit emot NHL-spelare för att de skyller på skador kan också Brynäs göra det.För skador finns det först och främst i försvaret men också forwards som Widing. Försvaret gick i dag också runt på 5 backar och det är naturligtvis förödande. Alla ser och förstår det utom den tjockskalliga ledningen som envist håller på den sk överenskommelsen som dessutom anses som olaglig. 

Det bra och snabba passningsspelet som Brynäs hade mot Timrå var som bortblåst i kväll. Men så mötte de också ett bättre lag än Timrå. Och de 5 backarna orkade inte med idag utan de blev tillbakatryckta. De ser tröttkörda ut. Så här kan det naturligtvis inte fortsätta. Och Honken kan inte i alla matcher rädda laget. Även om han är bra så har han behov av bra omgivning och inte bara av 5 tröttkörda försvarare som kämpar hårt men som inte räcker till.

Men det finns just nu också andra svagheter i laget. Måltorkan är en men flera spelare har den senaste tiden gjort ett blekt intryck. Lindholm är visserligen bara 17 år men lyckades bra på några matcher tidigare men i kväll blev han resolut tagen och fick sällan med sig pucken. Underbarnet får nog växa på sig minst ett år och mer därtill innan han når Silfverbergs klass. Hoppas Lindholm också når dit men han har ändå inte Silferbergs fina skott. Vem har det förresten? Men just nu gör unge Lindholm ett blekt intryck. Och det gör fler i laget som Lauritzen som gjort fler misstag än bra saker och inte kommit igång efter skadorna. Det positiva är ändå att de flesta kämpar och sliter men får som i kväll ingen utdelning vilket kan vara dåligt för självförtroendet i kommande matcher.  

Jag gick runt arenan i andra periodpausen och har aldrig sett såna köer till ölbarerna. Så nog borde kvällens ölnetto kunna bekosta några NHL-backars försäkringar som kan rädda Brynäs från ytterligare förnedrande förluster. För förnedrande är det att förlora med 0-4 inför 8222 åskådare.