Brynäs-Timrå

Det var inte med någon entusiasmen som jag åkte till Läkerol Arena i kväll. Det kändes som om att matchen skulle handla om att slå på någon som ligger ner för räkning. Timrå är hopplöst efter i tabellen och egentligen har de inget att spela för. Jag tror att de inte kämpar för fullt utan förbereder sig för kvalet. Hur som hellst så måste det vara ett lag med dåligt självförtroende vilket jag tyckte det var. Hoppas att de gör bra matcher under tiden som är kvar i serien det måste ändå vara det bästa sättet att komma till kvalspel med några vinster i bagaget. För att stärka självkänslan i laget.

Efter 8 minuter ledde Brynäs med 2-0 vilket stod sig resten av perioden. I andra kunde Lavander helt ensam med målvakten slå in 3-0. En hopplös försvarsmiss. Första halvan av matchen var Timrås försvar rena hönsgården. Nu förstod jag varför laget var sist. Riddervall i målet som förresten gjorde flera bra räddningar kan inte ha varit glad över sina försvarare.  Andra halvan av matchen försökte Timrå flytta upp spelet och saknade inte kvalitéer i anfallsspelet. Men det var ofta alltför tamt och felpassningarna var många. Det var sällan de kunde komma in framför målet i några farligheter i motsats till Brynäs. Och när det blev farligt framför Honken så tog han allt utom ett skott. Som vanligt en stabil insats.

Matchen var inte så spännande som vi brukar vara vana vid. Ofta är det täta och händelserika matcher hemma i Läkerolen men idag kändes det avslaget.

Timrå kommer att få svårt att klara sig kvar i elitserien. Med det svaga försvar man visade upp här i kväll så tror jag att tex Örebro kan slå ut dem. Det lag från elitserien som tillsammans med Timrå kommer att kvala kommer att vara betydligt bättre och troligast ta den ena elitserieplatsen.

Undrar varför Timrå sparkade tränaren. Inte har det blivit bättre. Överhuvudtaget så sparkas tränare alldeles för lätt och ofta i onödan. Som tex i Djurgården. Det går bara sämre och sämre för dem. Ska de sparka den nye tränare också?

Som vanligt gjorde Silfverberg och Järnkrok en utmärkt match och gjorde också ett mål var. Även Wännström nätade. Försvaret hade det ganska lättsamt och gjorde som vanligt en övervägande stabil insats. Både Löf och Carlsson spelade idag. Jonsson lyste med sin frånvaro. Petad? Och Sundqvist är skadad har inte hört om det är allvarligt.

Brynäs gick nu upp på andra plats och förbi Luleå på bättre målskillnad. Både Luleå och Skellefteå fortsätter att vinna så även i kväll.