Djurgården vann rättvist

Det märktes att Djurgården behövde poängen i kväll mer än Brynäs. De var bättre i allt. Försvarsspel, målvaktsspel, passningsspel och effektivitet i kedjorna.

Det blev många mål i matchen. Och Brynäs fick kämpa betydligt mer än Djurgården för sina. Men Djurgården gjorde 6 och Brynäs bara 3. Närmare än 4-3 kom man inte. Noteras kan att Ove Molins grabb gjorde sitt första elitseriemål. Bra gjort. 

Jag har alltid nästan i alla matcher berömt Brynäs för deras fina försvarsspel. Men i kväll var det darrigt i försvaret. På tok för mycket hönsgård och alldeles för snällt. Det märktes att Bertilsson var borta i kväll. Han hade verkligen behövts.

I kedjorna försökte man och försökte och hade tidvis fina anfall och sevärda kombinationer. Men Wesslau var bra i kväll och räddade Djurgården målmässigt. Han tog mycket.  Och kanske först och främst var Djurgårdarna mycket bra i försvarsspelet och bra framåt när det behövdes också.

Honken var också darrig i kväll. Men han fick heller inte så mycket hjälp från sina lagkompisar vid flera av målen.

En annan sak som inte gav några resultat i kväll var PP-spelet. Det första i början av första perioden var nog det sämsta Brynäs presterat under säsongen. De andra var bättre men resultatlösa. 

Det är bara att glömma den här matchen för Brynäs och ta nya tag. Laget har i alla fall gjort bra ifrån sig sammantaget i sina bortamatcher. Mer än vi fans kan kräva.

En match i matchen vann ändå Brynäs. En tröst för oss fans. Det var Sundqvist som vann på poäng mot Ölvestad i den kombinerade brottnings- och boxningsmatchen de hade och som resulterade i matchstraff för bägge. Alltid något.