Vilken intensitet i matchen Brynäs-Skellefteå

Kom för några timmar sedan hem från Gavlerinken och försöker smälta intrycken från matchen. Det är sällan jag sett en så intensiv match. Tempot var från början till slut högt. Och jag undrade efter 2:a perioden vilket lag som inte skulle orka att hänga med. Men även i 3:e fortsatte lagen i ett ursinnigt tempo.

Jag har tidigare skrivit att Skellefteå inte är lika vasst som i fjol men där har jag tänkt om. De visade takter som även i år kan räcka ända fram till finalen. Synd tycker jag det är inte bra att ett lag dominerar så mycket och länge i elitserien.

Hela matchen dominerades av det intensiva tempot där alla gav sitt yttersta. Skellefteå ledde efter 1:a med 1-0 vilket inte var orättvist men nog tyckte jag att Brynäsfemman backade för mycket mot eget mål innan målet. Vad jag minns så skedde det inte någon annan gång men en gång kan vara en för mycket. Skellefteå hade också en klockren stolpträff i perioden.

Brynäs försökte i andra men det är sällan man ser ett lag som var så effektiva att stoppa motståndaren i mittzon som Skellefteå i kväll. När Brynäs någon gång kom in i motståndarzonen så blev de omedelbart attackerade och fick sällan igång något bra passningsspel. Passningarna stoppades effektivt av motståndaren.

Bröderna Westerholm och Mannberg brukar snurra runt i motståndarzonen och störa eller spela ut mot mål men Skellefteå var det lag som för första gången neutraliserade dem totalt.

I andra kunde Olden kvittera efter ett fint anfall och det såg genast bättre ut. Sedan fortsatte matchen i samma intensiva stil och inget mål kom förrän i tredje då Skellefteå tog ledningen igen genom Broadhurst. Dessbättre kvitterade Zanetti i slutet av perioden och räddade därmed ett poäng till Brynäs.

Jag brukar kritisera hemmadomare men idag var det tvärtom. Domaren såg mellan fingrarna på Skellefteåspelarnas fula spel där de alltid fulspelade på gränsen och några gånger över det. Men inte blev någon av dem utvisade utom en gång. Däremot åkte brynäsare ut för liknade incidenter.

Det syntes tydligt på repriserna att Pesonen filmade sig till en Brynäsutvisning. Där har Bulan rätt. Överlag dålig domarinsats.

Det var en kämpamatch av bägge lagen och jämn. Brynäs gjorde en bra match mot en bra motståndare och alla gjorde sitt yttersta varför alla ska ha beröm för sina insatser. Varför vann då Skellefteå? Ja enligt vad jag tycker så berodde det på ett utmärkt försvarsarbete först i mittzon och i deras egen. Brynäs fick inte igång något riktigt spel i motståndarzonen även om målchanser fanns. Men de blev för det mesta för tama. Skellefteålaget var också bättre på att hitta varandra och kunde positionera sig bättre i Brynäszonen än vad Brynäs kunde i deras. Därför vann de.

Salmela fick 4 matchers avstängning och jag saknar honom i laget. Bertilsson saknas också och blir borta längre pga operation av en axel. Synd.