Brynäsrelaterade uppdateringar

Det har hänt relativt lite runt Brynäs den senaste tiden. Sundlöv säger sig ha värvat klart och vi Brynäsare hoppas att de andra lagen inte ska värva allt för mycket. Personligen håller jag speciellt koll på Timrå, Luleå, AIK och Södertälje, som jag ser som Brynäs främsta konkurrenter den kommande säsongen. Luleå har värvat starkt och kommer att höja sig ett snäpp. Timrå värvar också ganska friskt, lika som nykomlingen AIK av förklarliga skäl gör. Även Södertälje försöker förstärka sin trupp vilket innebär att alla fyra nämnda lag får starkare lag nästa säsong medan Brynäs trupp försvagas. Dock har inte NHL och KHL gjort sitt riktigt än.

För er som inte bor i Gävleområdet och har AB eller GD kan jag rekommendera den här intervjun med Micke Sundlöv. Kul att Gävlesporten vaknat till trots sin monopolställning i området. Hemsidan är dock ingen höjdare och reklamen reloadas regelbundet vilket innebär att du bör stänga sidan när du läst klart om du inte har en snabb dator då det inte spelar någon större roll :).

Brynäs åker till Visby på försäsongsläger. Ett bra sätt att svetsa ihop laget och få in nyförvärven. Jag kommer ihåg när jag var på träningsläger i Leksand och såg Tommy Sandlins Leksand gå på is väldigt tidigt på sommaren. Innan Tommy Sandlin så gick lagen på is mycket senare än vad man nu gör. Sandlin lät Brynäs gå på is flera månader innan de andra lagen, vilket gav resultat. Nu gör alla det. Sandlin har påverkat svensk hockey oerhört positivt på flera sätt.

Jocke Lundström, som varit notorisk andremålvakt i Brynäs för ett par säsonger sedan, är på väg till Frölunda.

Den mycket lovande Brynäsjunioren Johan Larsson stannar i föreningen. Han har tydligen fått löfte om att få chansen under försäsongen och möjligen också i Elitserien. Riktigt kul!

Casselstål lämnar Malmö och flyttar hem till Gävle efter vad jag tolkar som ett skambud från Malmö.. Jag kan aldrig tro att han hamnar i Brynäs, men om Brynäs åker på skador så vet man aldrig vad Sundlöv hittar på. Vem minns Kyösti Karjalainens comeback i elitserien? Hur som helst så tror jag Casselståhl hamnar i Valbo. Brynäs har bra juniorer att sätta in vid skador nu för tiden.

Appropå Valbo så blir Tommy Sjödin ungdomschef i föreningen. Sjödda skulle inte ha tagit jobbet i Rögle. Om det inte varit för det så hade han fortfarande varit scoutingansvarig i Brynäs. Men kanske lämnade han pga bitterheten efter det förlorade sportchefsjobbet. Hur som helst så önskar jag naturligtvis denne Brynäslegend lycka till i Valbo!

Förre Brynäsaren Johannes Salmonsson, som inte riktigt fick chansen i Brynäs men sedan som utlånad från Brynäs starkt bidrog till att föra upp Rögle i Elitserien, är på väg tillbaks till vår högstaliga. Salmonsson fick inte det genombrott som många trodde på under sitt andra år i Rögle och gick då till Schweiz. Enligt Aftonbladet är tre Elitserieklubbar intresserade, varav MoDo och Djurgården är två av dom.

En annan Brynäsbekanting, Johan Alcén, går till Leksand. Alcén fick inte det genombrott många hoppats på när han gick till Rögle. Han är dock fortfarande ung (22) och får förhoppningsvis en riktig chans i Leksand.

Inte en Brynäsrelaterad nyhet, men dock en Brynäsbloggsrelaterad: Viktor Fasth (Växjös målvakt) skriver på för AIK. Jag hoppades att Fasth skulle komma till Brynäs när Eddie Läck gick till NHL, men Brynäs valde Svedberg istället. Fasth har visserligen varit skadedrabbad, men är när han är skadefri en toppmålvakt. Frågan är om han får chansen i AIK.