Luleå-Brynäs

Brynäs började med rätt inställning och var tidigt på bettet. Och tog ledningen med 1-0 genom Brodin. Ett turmål såg det ut som. Tyvärr drabbades Brynäs av flera utvisningar vilket gjorde så småningom att Luleå kunde kvittera i spel 5-3 och ta ledningen med 2-1 i 5-4. Luleå förstärkte också utvisningssituationerna genom att spela offer och låtsas bli mer skadade än de blev. Låg kvar länge på isen och såg ynkliga ut. Bra skådespeleri som gjorde att det blev så många utvisningar. Men när offret steg upp så kunde det spela direkt. Värre var det inte.

Granström var tillbaka i dag och drabbades av 2 av utvisningarna. Han såg lite övertaggad ut från början vilket är förståeligt.

Tycker att Brynäs första perioden verkligen försökte att ta kommandot. Tyvärr var det väldigt många felpassningar i slutet av perioden som störde ett bra helhetsintryck.

I andra var det spel fram och tillbaka med flera chanser för bägge lagen. Kanske borde Brynäs ha utjämnat då. Men Luleå hade å andra sidan feta chanser att utöka ledningen. En spännande period. Honken såg säker ut och fick jobba hårt men höll tätt.

I tredje tog Luleå över mer och mer. Brynäsförsvaret fick problem. Janne Larsson sade i intervju innan match att försvaret måste skärpa till sig och att de talat om det. I de 2 första perioderna tyckte jag att försvaret gjorde ett skapligt jobb och det märktes att Bertilsson kommit tillbaka. Men jag ska inte kritisera försvaret enbart för matchförlusten. Anfallen var uddlösa och mest efter sargerna. Något organiserat anfallsspel förekom knappast i tredje perioden utom kring mitten av perioden då Brynäs hade ett kort men bra tryck.

När det var ungefär 5 minuter kvar rasade allt. Bröderna Abbot gjorde 3-1 och 4-1. Vid 3-1 var Honken helt övergiven. 5-1 kom efter en bjudning av Djoos. Ridå.

Förut var Brynäs bäst på bortaplan. Nu har det ingen betydelse var de spelar. De förlorar ändå. 16 insläppta mål på de senaste 3 matcherna. Kommentarer överflödiga. Och kom inte och säg att det beror på enbart målvakten. Försvaret har jag klagat nog på men anfallen är också uddlösa oftast och måltorkan är konstant. Var finns målgörarna som vi lovprisade i början av serien?

5 poäng till slutspelsstrecket. Det ser illa ut.

Det ryktas om att Gunderson är på väg till Lugano. Jag förstår honom.