Domare Winnerborg hjälpte Skellefteå

F-an vad sur jag blir på denne domare. Sundqvist fick en klubba i ansiktet men det berörde inte Winnerborg. Och inte heller de andra domarna. Sedan när Bertilsson tacklade en skellefteåspelare helt just så blev han utvisad för boarding. Dags att pensionera denne hemmadomare för alltid. Vi vill inte se honom mer i elitserien. Kanske Skellefteå protesterar som gynnades. Men när det gällde brynäsarna hade hemmadomaren en riktig hökblick och noterade allt och mer också.

I första var det jämt och resultatet 2-2 var rättvist. 0-1 målet var ett misstag av Berglind. I andra gick Skellefteå tack vare domarna till 5-2 vilket är ganska ointagligt. Brynäs försökte i sista perioden och borde ha gjort flera mål men måltorkan fortsätter.

Måltorkan gäller dock inte Harju. Han börjar nu göra mål och gjorde sina två första. Bra. Det ser gott ut för framtiden. Och det kanske också tystar de som har honom som floppvarning. Löjligt. Jag tycker att man inte kan avgöra det efter de första 5 matcherna. Då borde man vara försiktig. Men det gäller väl att sticka ut för bloggarna.

I övrigt försökte brynäsarna  och försökte utan resultat. Och så tycker jag att det verkar vara väldigt snällt från Brynäs sida i tillspetsade situationer. Mest framför mål. Granström som varit den bäste aggressive mot motståndarna  förra säsongen ser mest ut som en gammal snäll farbror ja som en tidig jultomte. Skärpning. Acceptera inga överkörningar.

Kanske att matchen ses som en revanch för Skellefteå. Men det är slutspelet som räknas och vi minns hur förnedrade de blev då. Det gäller att inte använda sitt bästa krut nu i serien. Skellefteå ser ut att ge allt i serien och det kommer att straffa sig i slutspelet. De kommer inte att ha Winnerborg med sig i slutspelet. Åtminstone inte i varje match. Men brynäs svit att inte förlora i full tid bröts i och med den här matchen.

Sett till hela matchen så gjorde Brynäs ändå en skaplig match. Men aggressiviteten och måltorkan är ett minus. Plus är däremot viljan och motivationen. Och att ha en någorlunda objektiv domare på isen gynnar inget lag men det gjorde det i kväll med en hemmadomare.

Rahm gjorde en ganska medioker instats men till hans fördel måste nämnas att han ofta inte hade någon bra hjälp från försvaret vid målen. Motståndarna fick stå ofta helt fria när det gjorde mål. Skärpning. När Brynäs spelar mot ett lag som Skellefteå märks vilka brister det finns i försvaret. Snart kommer Jonsson tillbaka med en förstärkning av försvaret hoppas jag. Persson saknas. Kanske det behövs någon meriterad NHL-back nu när det verkar fritt fram för korttidskontrakt. Och inte bara  en kanske flera behövs.

Det är inget ovanligt att förlora i serien några matcher då och då. Själv är jag optimistisk och ser det som en olyckshändelse i arbetet att bli slagen med två mål. Det är bara att komma tillbaka nästa match.