Domartabbe(ar) eller inte? i matchen Brynäs-Luleå

Matchen mellan Brynäs och Luleå slutade oväntat. Från att ha lett säkert blev Brynäs snuvade på 2 poäng. Och frågan var om det var rättvist eller inte?

I första perioden så hade Brynäs svårt att komma igenom Luleås mittzon. Luleå försvarade sig bra och försökte hela tiden att gå framåt. Egentligen kom Brynäs ingen vart under stora delar av perioden. Däremot hade Luleå åtminstone ett långt anfall i Brynäs zon. Ett PP för Brynäs resulterade i inget.

 I andra spelade Brynäs upp sig. Och när de fick chansen till PP så var det nära flera gånger. Rhodin missade öppet mål. Hans oerfarenhet och ungdom ursäktar honom. Hansen missade också ensam mot målvakten i andra men inte i PP. Och det var tyvärr inte särskilt överaskande. Även om han någon gång lyckats i samma position. Annars var Hansen överaskande alert idag och spelade överaskande mycket i PP. Vilket jag undrar hur tränaren tänkt om.

Men Gunderson den som skjuter kluriga och inte särskilt snabba skott från blå lade i PP nr. 2 i andra ett klurskott som styrdes in av Silfverberg.

1-0 är ingen säker ledning. Och tyvärr, dessvärre så blev det inte det. I 3:e så var det mest puck och ut man tänkte nästan a la Czarnecki. Om inte så defensivt som under Czarneckitiden. Och i 19:e så blev Granström utvisad för att han höll pucken för länge i kamp vid sargen. Jag såg inte hur det gick till i detalj utan tyckte att Granström fick skylla sig själv. Men då jag kom hem efter matchen så sade en familjemedlem att pucken hade varit fri. Och då ska det inte vara någon utvisning. Men jag vet ju inte om domaren hade varnat Granström först en eller flera gånger.

Efter utvisningen gjorde Svedberg som hittills gjort en felfri match  ett misstag. I 6-4, Luleå hade tagit ut målvakten, så kvitterade de. Pucken gled in mellan högra stolpen och Svedberg. Hålet var litet och jag undrar om pucken var glidmedelsbehandlad.

Sedan i sudden så tycker jag att domarskandalen är fulländad. Domaren eller domarna dömde mål på en spark som var hur klar som helst. Jag har sett den flera gånger både i uppspelning i rinken och live och jag är helt klar. Att det var en spark.  Denne okunnige typ är en skam för domarkåren.

Domaren borde inte få döma mer utan högst i korpserien. Förpassa honom dit.

Egentligen är det inte någon skam att förlora mot Luleå. De är ett bra lag. Och gjorde imponerande poäng i sin tionde raka match.  Och de är verkligen sammansvetsade och diciplinerade. Och de gav aldrig upp vilket jag uppskattar mycket. De kunde i senare delen av matchen inte riktigt stå emot de snabba unga brynäsarna men de hade en riktigt bra målvakt som sista bastion. Brynäs hade flera gånger kunnat avgöra men de lyckades inte.  Och utan att göra mål på bra chanser så får man inga eller som idag bara ett poäng.