Timrå ville mer än Brynäs

Jag hade trott att PP skulle vara utslagsgivande i kvällens match mellan Timrå och Brynäs. Men laget hade verkligen lärt sig att mot Brynäs måste man  ”vara på banan” som Jonte Hedström så träffande sade i intervju före matchen. Brynäs fick bara något enstaka tillfälle att spela PP och det räckte inte.

I första perioden dominerade Timrå. Spelet var hafsigt och Brynäs fick inte upp fart och tryck i motståndarzonen. Kanske det var som kommentator Rönnqvist sade i en paus att Brynäs såg trötta ut. Efter en så intensiv period med hårt jobb och en stenhård offensiv och 5 vunna matcher efter varann så brukar det komma en period med mediokra insatser och förluster. Kanske Brynäs råkat in i en sådan period nu. Vi får se på måndag när Luleå kommer ner till Gävle.

Även om Timrå hade mer av spelet i första så tyckte jag inte att de imponerade och att det inte såg så illa ut för Brynäs. Svedberg gjorde bra ifrån sig och det blev inga mål i perioden.

Andra perioden började Brynäs bättre och dominerade den första halvan. Kring 8 min. hade Widing en jättechans att göra mål men missade. Han gjorde förresten många missar i matchen och gjorde tycker jag som så många andra en klen insats.  Widing är mycket ojämn och varvar bra matcher med dåliga och i kväll var det dåligt.

Timrå hade i andra delen av andra perioden greppet om matchen. 12.31 gjorde Alexander Larsson 1-0 till Timrå vilket stod sig perioden ut. Ledningen var välförtjänt.

I 3:e ökade Pikkarainen ledningen till 2-0 efter pass av Robinson. 5.58 reducerade Andersén till 2-1. Slarv av Brynäs i egen zon gjorde att Timrå tog ledningen med 3-1 genom Jeremy Boyce-Rotevall vilket också blev slutresultatet. Brynäs försökte och försökte i slutet av perioden men kom ingen vart eller så tog målvakten skotten. Utvisningar i slutet av matchen grusade också förhoppningarna om att komma ikapp.

Den så omskrivna kedjan med Järnkrok, Silfverberg och Wännström glimtade till ibland men gjorde i stort sett ett blekt intryck. Kanske det var som Rönnqvist sade att de såg trötta ut.  Det gällde för övrigt hela laget utom glimtar av det spel som laget kan prestera om de är i form.

Jonte Hedström uttryckte det bra när det gäller att hans lag skulle hålla sig på banan. Det lyckades de bra med. Och därmed blev Brynäs neutraliserade av ett Timrå som ville mer, hade bra organisation på spelet och en bra fokusering. De åkte också bra skridskor.

Svedberg räddade Brynäs från ett större nederlag. Det är den ende som jag tycker gjorde en bra insats i Brynäs även om han släppte in något mål för mycket. Annars var det mediokert.

”Kom inte igång av någon anledning” sade tränare Jonsson efter matchen. Och så var det. Så sant som det blev sagt.

_________________

Då HV vann borta över Linköping gick de upp i serieledning före Brynäs.

Djurgården som låg under med 0-2 gjorde en strong insats och slog Luleå borta och gick därmed upp till slutspelsplats. Växsjö slog Frölunda borta med överaskande 6-2. Borken och Rönnqvist menar att när Joel Lundqvist är borta blir spelet mer oorganiserat då han är en ledarfigur inom laget och håller ordning i spelet.

Färjestad som brukar bli bättre och bättre ju längre säsongen varar vann borta mot MoDo.

Det hårdnar till i serien mer och mer i den ganska jämna tabellen. Några förluster för ett lag och man åker ner flera placeringar. Motsats några vinster och man kan klättra snabbt.