Ekholm tillbaka till Brynäs

Det beskedet kom i går. En välbehövlig förstärkning i försvaret. Även om han inte ska ses som en ”frälsare”. Hockey är ju trots allt en lagsport där hela lagets samlade kapacitet spelar den avgörande rollen. Men utan tvekan är han en förstärkning då det finns svaga länkar i backuppsättningen. Löv tex har utvecklats bra i år och är betydligt bättre än i fjol men har en del kvar innan han blir en fullfjädrad elitserieback. Jonathan Carlsson är ersättare och gör en godkänd insats när han spelar men inte mer och han får ju heller inte så mycket matchträning. Lars Jonsson har något av en formsvacka men kommer nog tillbaka. Stabila är Andersen, Sundqvist och Bertilsson. Gunderson är på uppgång.

Det är svårt att ta en plats i NHL vilket Ekholm nu erfarit. I stället för att spela en undanskymd roll i AHL så återvänder han till Brynäs. Här kommer han verkligen inte att få sitta på bänken eller läktaren. Han får nog räkna med att vara bland de som får mest matchtid.

Två matcher fick han på sig att visa att han kunde bli ordinarie i NHL. Den ene av matcherna gick inte bra. Mycket hårt och omänskligt kan man tycka. Det behövs ju bara att man har en dålig dag eller någon krämpa som spökar för att det ska misslyckas. Är du inte på topp under 2 matcher så iväg med dig. Men Ekholm har ju trots allt ett välbetalt jobb att gå tillbaka till i Sverige. Tänk på alla som fått lämna hus och hem och arbete de sista åren efter finanskrisen i det förlovade landet.