Enterfeldt borta flera veckor

Enligt GD blir Sebastian Enterfeldt antagligen borta från match i flera veckor. Detta är inte bra. Det är inte bra alls. Enterfeldt är tre i lagets interna poängliga och en krigare som alltid fullföljer. När han värvades var han tänkt att ersätta Larsson vilket han också till viss del gjort. Nu får Brynäs alltså klara sig utan honom när man dras allt längre in i en kamp om den sista slutspelsplatsen.

Brynäs har ingen brist på centrar. Järnkrok, Nordquist, Enterfeldt, Granström och Hansen har alla spelat center vid något tillfälle under säsongen. Lindholm har dessutom gjort det med mycket stor framgång i Juniorkronorna. När nu Enterfeldt skadas hoppas jag att just Lindholm får gå in som center i en kedja. Järnkrok och Lindholm fungerar bra tillsammans, men ett stort problem är att ingen annan kombination eller lagdel gör det. Det kan därför vara positivt att sätta in Lindholm som center mellan två helt andra spelare. Varför inte prova honom med Widing och Lauritzen, till exempel? Den kedja som tidigare varit framgångsrik med Widing, Lauritzen och Nordquist är nu helt under isen så jag ser ingen anledning till att inte splittra den kedjan. Eller varför inte tillsammans med t.ex. Harju och Ollas? Det tror jag skulle kunna bli en bra kedja.

Den största förlusten när nu Enterfeldt skadas är inte att Brynäs förlorar en center. Det är att dom förlorar en kämpe och en tacklare. Enterfeldt tar kampen överallt på isen och fullföljer alltid en tacklingssituation. Det där med att komma mot en motståndare och båga mitt framför honom verkar han inte ha snappat upp från övriga forwards. Dessa kvaliteter är även speciellt bra framför offensivt mål i t.ex. power play. Jag hoppas därför, och för Enterfeldts egen skull, att han återkommer i spel så fort som möjligt.