Ett nytt Färjestad a la Czarnecki

Den förre Brynästränaren har verkligen satt sin prägel på årets Färjestad. En tråkig helt försvarsinriktad spelstil åtminstone borta. Med den spelstilen så vinner man inga SM-titlar som förra året.

Matchen i går i Läkerol Arena var märklig. Ett stort tryck från Brynäs med flera PP utan mål. Visserligen spelade Nilstorp bra i Färjestadskassen men det borde ha blivit åtminstone 3 mål för Brynäs. Pucken studsade helt enkelt inte deras väg. Men det var inte bara det. När Färjestads spel i Brynäs PP blev effektivt så blev brynässpelarna osäkra och lite tafatta. Det som vi är vana vid de distikta avsluten saknades ofta igår. Och när Färjestad fick ett skitmål så gjorde de som Luleå när de var här senast. De gick på igelkottsförsvar. Och det är Czarnecki mästare på. Det märktes att han lärt ut sina specialkunskaper.

Å andra sidan så blir det tråkiga matcher. Till Brynäs creditsida ska räknas att de spelade offensivt och försökte. De gjorde en bra match utom mål. Av 50 skott gick 25 utanför och resten tog Nilstorp. Jag har tidigare moterat att det behövs skjutträning i Brynäs. Det visade sig i går att den träningen inte har gett önskat resultat. En som defenitivt behöver rikta bössan är Granström. Han missade öppet mål några gånger. Det är inte utan orsak som han är nollad i målprotokollet hittills i serien. Men han har ju andra förtjänster.

Efter 5 vunna i rad så kom förlustmatchen. Vi Brynäsfans får hoppas att det inte blir en förlustsvit utan en ny segersvit.

Jag tycker att hela laget spelad bra förutom nollan i målprotokollet. Tyvärr sådana matcher händer.

 

_____________

När jag loggar in på hockeyboggar.se så är det bara spam som möter mig.

Varför kan ingen göra något åt det. Finns det inga spamprogram? Eller är det ingen som ids göra något åt det?