Urstark 3:e period av AIK i Läkerolen

Efter 2 perioder ledde Brynäs med 2-1 efter mål av Hansen på retur från Fasth i 1:a och efter ett distinkt skott av Silfverberg i 2:a. Ledningen var välförtjänt då Brynäs dominerat de första perioderna och var bättre i stort sett i allt på isen. Svedberg tex. såg ut som en klippa. Anfallen var långa och brynässpelarna hade en intensiv press mot AIK-målet. 3 poäng såg ganska säkra ut och AIK  såg ut att ha gått ner för räkning. Brynäs gjorde oss fans på bra humör. Detta även om AIK reducerade till 2-1 genom en kontring efter det att Granström skjutit på en motståndare så hårt att pucken studsade långt in i egen zon. Men han kan knappast lastas för målet han hade ingen att spela till då resten av laget åkte och bytte.

Men Melins AIK är ett kämpalag som jag alltid gillat. De kom tillbaka med oanade krafter och kvalittéer och förvånade oss, ja de såg ut som ett helt nytt lag. De körde över Brynäs i sista perioden också i målprotokollet. Och Brynäs hade sig själv att skylla också. Det blev för många felpassningar och dåliga avslut mest i sista perioden och det vinner man inga matcher med. Ingen nämnd och ingen glömd.  Och inte heller är det bra att förlora alla kamper vid sargerna. Det som såg mest illa ut var missarna mot i stort sett öppet mål. Men utmärkte Fasth gjorde också många bra räddningar.

Domarna var inte bra. De tog ungefär varannan utvisning och friade varannan. AIK vann mest på det. De borde ha åkt ut flera gånger mest när det gäller fasthållningar som de höll på med hela matchen.

Det är nu andra matchen som PP inte resulterar i mål för Brynäs. Både i matchen mot Färjestad och den mot  AIK i går var det tydligt att motståndarna studerat Brynäs PP och  kommit med effektiva motvapen. Kanske nya PP-uppsättningar och eller nya variationer? Något för Jonsson att fundera på tycker jag.

Matchen slutade 2-4 efter att sista målet skjutits i tom bur. Snacka om en matchförändring. Så mycket får man inte tappa i sista perioden. I dagens lokaltidning, det här skrivs morgonen efter matchen, står att Brynäs är det lag som är sämst i elitserien i sista perioden. Skärpning.

Det är inte bra om Brynäs fortsätter förlora på hemmaplan. Trots mediokra insatser och även direkt dåliga säsonger med spel i kvalserien de senaste åren är brynäspubliken bortskämd. Mest de äldre som minns fornstora dar. Ta er samman nu Brynäs och gör en kämpamatch som vi vet att ni kan och har kapacitet för i nästa hemmamatch på torsdag mot Skellefteå. Och så glömmer vi den här matchen eller ta lärdom av den.