Spännande match i Läkerol Arena Brynäs-MoDo

På hemväg från matchen Brynäs-MoDo försöker jag sammanfatta i bilen hem till Andersberg för att skriva ner sedan jag kommit hem. Första intrycket var att matchen började med en liten sovpaus från Brynäs och efter 4 minuter ledde MoDo med 2-0.  Vakna Brynäs var det fler än mig som skrek. Det första målet såg lite billigt ut. Svedberg hann inte ändra position. Det andra var ett turmål. Pucken studsade på Hansens skridsko in i mål. Det såg nu inte bra ut för Brynäs men det var ju bara början.

Det andra intrycket var att Brynäs i matchen gjorde 4 mål av 5 PP. Imponerande.

I resten av första perioden spelade Brynäs upp sig och tog över. I Brynäs`första PP så kunde Ekholm göra mål efter ett ganska löst skott från blå. Brynäs vann skotten skyhögt i perioden.

I andra så visade Brynäs sin klass. De växlade om till en nivå till. Snabbt, passningssäkert och tätt. De hade bestämt sig för att krossa MoDo. Efter 6.05 i perioden så gjorde Gunderson i en av sina lösa fladdrande puckar 2-2. Och naturligtvis i PP. MoDo blev tillbakapressat. Vid åtminstone 2 tillfällen sjöng det i stålet i målramen. Som Ollars skott i 9:e minuten. Men det verkar ligga en förbannelse över Brynäs i spel 5 mot 5. Svårt att göra mål. Varför? Ja jag har inget svar tyvärr.

Anton Hedman drog på sig en utvisning efter 10.11 i andra. Och vad händer då? Jo mål som vanligt. Ekholm gör sitt andra mål. Inget hårt skott men mål är mål och det är det som räknas.

Utvisningar förresten MoDo drog på sig flera onödiga utvisningar i hela matchen. Och det straffar sig ofta mot Brynäs som har seriens bästa PP.

Efter ett passivt försvar och ett segt byte kunde Schröder kvittera till 3-3 i andra efter en retur av Svedberg efter skott av Sundstsröm. Oförtjänt men det är målen som räknas. Och Brynäs`oförmåga att göra mål i 5 mot 5 var under hela perioden besvärande. Tyvärr tror jag att det kan bli avgörande i slutspelet. Om nu inte Brynäs blir bättre. Och det tror jag. I slutet av andra så blev det gurgel och 2 från varje lag åkte ut.

Efter 2 perioder så ledde Brynäs skotten med 36-11.

I tredje försökte MoDo vinna. De spelade offensivt när de kunde och såg då tidvis farliga ut. Men det var ändå Brynäs som dominerade. I början av perioden så hade Brynäs PP men för en gångs skull i den här matchen blev det inga mål.  Efter 18.08 åkte Pöck på utvisning. Och det resulterade i 4-3 av Järnkrok. Efter att domare kollat uppringning så konstaterades det mål. Vilket syntes tydligt för åskådarna på film. Silfverberg kunde sedan göra 5-3 sedan MoDo tagit ut målvakten.

Omdömen om spelarna? Försvaret kämpade fint som vanligt. Om jag ska nämna några så blir det Ekholm med sitt breda register och sina 2 mål i matchen och Sundqvist. Den senare spelade ovanligt fysiskt. Men de andra är också bra.

I kedjorna så vill jag framhålla Ollars, Silfverberg och Järnkrok. Inte att förglömma de andra. Widing spelade så snabbt idag att han glömde bort sig själv och även sina medspelare oftast.

Som helhet var Brynäs det bättre laget. MoDo kan få svårt att klara sig ifrån kvalspel. Men osvuret är bäst då det finns många kring det strecket. Men jag tror inte att det blir som ifjol då MoDo klarade sig med ett nödrop kvar i elitserien.

Svedberg hade otur vid målen men gjorde också många fina räddningar. Som vanligt.

Efter matchen utbröt ett jätteslagsmål sedan MoDoare visat dåligt förlorarhumör. Med efterföljande matchstraff. Men det iddes jag inte titta på till slutet då det också är bra att komma ut tidigt i bilköerna.