Färjestad -Brynäs första kvarten

Som helhet hade Brynäs bra spel när de var fulltaliga. De distinkta avslutningarna fattades utom vid Järnkroks tidiga mål och den avsaknaden var vad jag tycker det som avgjorde matchen. I första hand. Sedan var det darrigt målvaks- och backspel. Svedberg saknas verkligen.

Det var också  alltför tamt bara några kunde stå upp mot Färjestads tuffa spel. Bara Granström och Sundström vågade. Ska man vinna en slutspelsmatch måste man endera spela skickligt och kunna göra mål eller störa med bestämda tacklingar så att motståndaren kommer av sig. Brynäs spelade inte så i matchen men har visat betydligt bättre även om Brynäs i första hand är ett spelande lag framför ett fysiskt.  Att de inte kom in framför mål kan också bero på att Färjestad hade ett utmärkt försvar som inte tillät det. Åtminstone inte i den här matchen.

En annan orsak som sänkte Brynäs  var att de många utvisningarna. Sundqvists otursamma klubba i ansiktet på en färjestadsspelare och en 2+2  hade vi helst sluppit se.  

Kan bara torrt konstatera att som helhet var Färjestad ett betydligt bättre lag än Brynäs i går kväll. Ja samma hur det nu var är det bara att ta nya tag. Jag tror på vinst på torsdag. Färjestad har fått stryk förr i Läkerol Arena den här säsongen. Även om jag kan se ett Färjestad nu som spelar betydligt bättre än tidigare.

Målet för Brynäs var att gå till slutspel. Jag har tidigare trott att kanske laget kan gå till semi. Men nu får ni ursäkta brynäsfans som läser det här, det ”kravet” har jag inte längre. Det skulle för mig bli en riktig bonus. Med Svedberg och Nordqvist skadade och saknad av den också skadade Dackell i PP tror jag inte det är möjligt. Det positiva är att ungdomarna får bra träning, de som ska ta över när gamlingarna lägger av. Nya tar vid när de gamla försvinner. En sanning som gäller på livets alla områden vare sig man vill eller inte.

Naturligtvis så önskar jag att jag har fel och att Brynäs går till semi.