Förlust i första kvarten

Det märktes verkligen från första minuten att det var en slutspelsmatch. Fysiskt spel redan från början. Det smällde i sargerna hela matchen igenom och det var verkligt taggade spelare i bägge lagen. Och små slagsmål hela matchen igenom.

Fick lite onda aningar då Färjestad dominerade första halvan av första perioden. Först när Brynäs fick ett PP i 10:e minuten kom Brynäs in i spelet. Och så bra att de tog ledningen genom Rödin. Ett alldeles utmärkt PP. Det blev fler utvisningar för bägge lagen i perioden men lagen spelade där bra boxplay.

Rödin förresten. Han kan också ställa till det genom sina slarviga passningar men för det mesta gör han ett bra jobb i sin kedja.

De sista minuterna av första perioden hade Brynäs långa anfall och mycket tryck mot Färjestadmålet.

Andra perioden började med PP för Färjestad. Som Brynäs klarade av utmärkt. Brynäs fick ett PP i 4:e men som blev resultatlöst. Perioden blev ganska jämn och chanserna avlöste varandra. Genom en slarvig passning som Färjestad högg direkt på kunde de kvittera.

Granström hade en bra chans i 9:e minuten men sköt över. Scott hade sin jättechans i 18:e men misslyckades med att göra mål vilket han borde ha gjort men Fredrik Pettersson-Wentzel gjorde en jätteräddning.

Tredje perioden var också jämn men Färjestad kunde ta ledningen med 2-1 efter 17:25 genom Hilding. Brynäs tog ut målvakten de sista minuterna men hur man än försökte så blev det inget mål trots att man spelade 6 mot 4. Pettersson-Wentzel höll tätt och han gjorde en alldeles utmärkt match precis som Starkbaum som verkligen inte kan lastas för förlusten.

Matchen var i stort sett ganska jämn utom det att jag tycker att Färjestad var det något bättre laget för kvällen. Men det kan ju ändras snabbt till i morgon i Karlstad. Hoppas det blev som 2012 då Brynäs tog guld att man förlorade första matchen mot Färjestad i slutspelet men vann ändå i längden. Men då måste Brynäs skärpa sig om det ska gå vägen.

Brynäsanfallen var ofta ostrukturerade och hafsiga. Färjestad hade bättre uppspel och var också mycket bra att täppa till i mittzonen. Bägge lagen hade svårt i sin egen zon men även där var Färjestad något bättre. Som jag tyckt tidigare under säsongen är det samlade försvaret svagheten i Brynäs. I går saknade jag Gunderson. Den eller de som ska ersätta honom når inte upp till hans nivå i PP tycker jag. Långt ifrån. De är inte ens i närheten av hans målfarlighet.

I försvaret vill jag nämna Jacobsson som spelade mer fysiskt än han brukade och i övrigt bra också. Sundqvist var också bra.  Framåt var Ollas och Sweatt farliga och de försökte verkligen komma till målchanser. I övrigt ganska jämnt i kedjorna. Vill förresten också nämna Alexander Lindgren som är en frisk fläkt.

Även om det blev förlust i går så kämpade verkligen Brynäs men räckte inte till att göra mer än ett mål. Och fler måste laget fabricera om de ska gå vidare till semi. Det gäller att lura ut hur man ska lirka upp Färjestadsförsvaret.

Stämningen var bra i hallen i går men publiksiffran förvånansvärt låg 6020 personer.

Sammanfattningsvis var Färjestad något tyngre och säkrare och hade ett något bättre försvar i går.