Ynklig 1:a period bäddade för förlust nr. 2 i kvarten mot Färjestad

Kommentatorerna diskuterade innan match om att Bertilsson måste bli bättre och tuffare än i den tidigare matchen mot Färjestad. Och jag har tänkt detsamma. Men han kanske har tacklat sönder sig i tidigare säsonger. Han har haft en axel skadad tidigare. Och kanske det har hämmat honom.

Innan matchen kunde man höra en överspänd och löjlig speeker i Karlstad. Undrar om han hade något fel?

Färjestad dominerade första perioden. Innan den var slut var det 3-0 till hemmalaget.

Tyckte det var klasskillnad mellan lagen. Färjestad var helt överlägsna i allt på isen.

Det fysiska spelet var borta helt från Brynäs. Laget uppträdde mest som ett gäng 75:plussare på banan. Men jag kan också förstå att det tar på att spela fysiskt match efter match.

Sedan Lindgren hade fått en klubba i ansiktet och dragit på Färjestad en utvisning 2+2 kunde Rödin göra 3-1. Men precis som i hans första mål i Läkerolen i förra matchen hjälpte det inte något. I sammanhanget.

I tredje perioden försökte verkligen Brynäs. Men Färjestad kunde spela på ledningen. Även om Brynäs reducerade till 3-2. Men det var så dags då.

Tyvärr tycker jag att Brynäs inte har någon struktur på spelet.  Det blir mest att jaga puck. Försvaret är som jag alltid tjatat om inte riktigt med i leken. Bertilsson tex. har mest liknat en snäll gammal farbror som också gjort en hel del misstag i passningsspelet och annat. Han är inte med helt enkelt. Och han är bara ett exempel.

Matchen på torsdag i läkerolen är helt avgörande. Förlust då och det blir ungefär detsamma som förra året. Nämligen en skamlig förlustserie i kvarten. Även om jag tror att den blir inte lika förnedrande som den mot Skellefteå i fjol.