Wille Lövqvist får nytt jobb i Brynäs

Lövqvist den gamle Brynäsmålvakten med åtskilliga SM-guld som merit har sedan turbolensen kring ölbarerna i vintras varit utan jobb. Han blev känd då kommunens alkoholhandläggare ställde ultimatum då de upptäckte flera brister i ölförsällningen. Bl.a. påstods det att det såldes til minderåriga och att horderna av vakter som står och ser vad de tycker allmänt skitviktiga ut  inte hann med att kolla åldern. Detta har jag skrivit om tidigare och det måste vara årets skämt. En stor skara är vakterna på arenan och sällan behöver de göra någon insats.  Och det visade sig att Lövqvist hade egen bar som inte var godkänd av myndigheterna. Säga vad man vill om lagarna i detta alkoholindränkta samhälle så måste de följas även om de börjar bli lite mossbelupna.  Men när alkoholhandläggarna diskuterade bristerna med Wille så gick han helt sonika därifrån. Han orkade inte med handläggaren. Och det retar förstås vilken myndighet som helst.  Han blev då avsatt som restaurangchef och man får förmoda en person med mer social kompetens blev efterträdare.

Wille blir snart 65 och det är inte lätt att vara chef inom Brynäs. Han har nu fått ett nytt jobb. Han ska minska på sportchefen Sundlövs arbetsbörda. Han ska sköta det administrativa runt laget, boka resor och ta hand om logistiken vad som nu menas med det. Vi får förmoda att Sundlöv då får tid att bedöma framtida köp av spelare bättre. Måste sägas att han har betydligt bättrat sig senaste året. Och han har ju heller inte en sjö av pengar att ösa ur trots inkomsterna från ölförsäljningen.  Kanske var det orsaken till att Dale Clark spelade i Brynäs förra säsongen. Att inte Sundlöv hade tid menar jag.  

Hur som helst tycker jag att Brynäs gör rätt som ger Wille nytt jobb. Rätt och rätt förresten, vi har ju ännu lagar och avtal som styr arbetsmarknaden. Även om det förekommer åldersdiskriminering på alla nivåer.

Brynäs urlakas på ännu en lovande ungdom nämligen Ludvig Rensfeltd som kommer att spela i collegelag i USA.  Men än så blir det många unga som kommer att spela i Brynäs. Senast utlånade är Sebastian Wännström och Johan Larsson som utlånas från NHL sedan de fått kontrakt där.