Grobianlagen testar varandra i finalen

Ja det blev det andra grobianlaget som gick till final i elitserien. Och ärligt talat så kanske det alltså Skellefteå som kan ha chansen mot Färjestad. De här lagen tävlar om kan man tycka hur många som hamnar på sjukhus i årets slutspel. Nu kan de skada varandra utan att oskyldiga drabbas.

När jag talar om oskyldiga talar jag bl.a. om Styrman i Luleå. Den skada han fick av att en skellefteåspelare ställde sig i vägen när han inte hade uppmärksamheten riktad uppåt utan mot pucken, var inget överfall. Nej det var fulare än så. Det var lömskt och medvetet och skulle ha resulterat i åtal om det varit utanför banan. Och det var fler såna incidenter från Skellefteåspelare.

För att inte tala om Färjestads överfall som jag nämnt i tidigare inlägg.

Jag blir så f-at trött på de här lagen att jag inte tänker se annat än någon enstaka match i fanalen.  Att se spelare efter spelare vara tvungna att besöka sjukhus och kanske bli skadade för livet är för mig ingen höjdare. Regelrätta tacklingar som inte är överdrivna så att motspelaren riskerar att bli skadad är helt ok. I enstaka fall kan olyckan vara framme även vid såna tacklingar men det är i så fall inte medvetna överfall.  Men medvetna överdrivna tacklingar där chansen att motspelare blir skadade är inte ok enligt min syn på hockey. Det är överfall. Gör det du som läser det här ute på stan och du är rökt med dom för misshandel och skadestånd.