Härligt Wännström, vilken straff

Matchen mellan Luleå och Brynäs var verkligen svängig. Brynäs låg före länge och borde ha haft med sig 3 poäng. Men Luleå ville annat. De kom alltid tillbaka.

Ungdomarna lyfte verkligen matchen i kväll. Silverberg var bäst i Brynäs även om flera andra som tex Lauritzen också var bra. Jag har lovat ta ut någon back också och målvaktens insats. Svedberg tycker jag gjorde en ok insats även om ha släppte in 5 mål. Det uppvägdes av hans säkerhet i straffläggningen. Det är svårt att nämna någon av backarna men Andersén får det bli den här gången. Han gör alltid en stabil insats.

Luleå spelade extremt defensivt då de senast var i Läkerol Arena och slog då Brynäs med 1-0. Men hemma duger det inte att spela lika fegt. Där måste de visa andra takter. För att inte göra hemmapubliken missnöjda. Och det klarar de inte så bra.

I andra perioden hade Brynäs en ganska säker ledning med 3-1 och 4-2.  Men Luleå kom tillbaka.  Och i början av tredje hade de kvitterat och tog ledningen med 5-4.  13,34 i tredje kunde Ollars kvittera till 5-5. 

I förlängningen gjordes inga mål. Men chanserna flera i bägge lagen.

Straffarna: Ingen av lagen kunde få in något mål innan Wännström avgjorde. Målvakterna gjorde ett bra jobb. Lite av lotteri är det i straffläggningen. Jag kommer inte ihåg men nog var det minst 8 straffar från vardera lagen som inte blev mål. Men Wännström gjorde det ovanligt bra. En ovanligt bra straff. Som ”frälste” Brynäs och 2 poäng. Som gjorde att laget gick till en 7:e plats från det förhatliga bottenträsket. Sällan har jag sett någon bättre straff. Brynäs ungdomar är verkligen duktiga.

Brynäs visade att måltorkan inte är permanent.