Herregud, Finland. Vad gör ni?

Det är nu periodpaus mellan den första och andra perioden i matchen Finland – USA. USA leder med 6-0 och krossar finnarna fullständigt.

Det är pinsamt att se hur dåliga Finland är i egen zon. Backarna agerar långsamt, slarvigt och utan kraft. Det är pinsamt att se. Som Nordbo höll jag på Finland och de gör bort sig totalt.

Visst, USA är grymma, men Finland ska inte släppa in 6 mål mot något lag i världen.

Matchen har också fått mig att (i alla fall tillfälligt) ändra åsikt om rinkstorleken. Jag har alltid varit mot mindre rinkar, men när jag ser den här matchen så ändrar jag mig. Jag vill se ett snabbt spel och jag vill inte se det långsamma spel som bland annat Sverige spelar. Precis som Renberg säger så är vissa finska backar vana vid Elitserien och hur långsamt det går där. FInessen och spelskickligheten kan existera även på liten rink, och det är den hockeyn jag förespråkar. Faktiskt så har USA med Rafalski i spetsen visat att man kan spela snyggt på liten rink.

Nu ser jag fram emot en final mellan Canada och USA. För visst slår Canada Slovakien?

Tråkigt att det är de två Nordamerikanska lagen som möts i final, men så som både Sverige och Finland har spelat så är det inte oväntat. Jag håller med Wikegård om att Sverige verkade sakna plan. Att Påhlsson spelade i slutminuterna och Sedinarna hade minst istid av alla kedjor ser jag som helt obegripligt.

Nu får vi se hur Finland klarar av det här. De lär knappast ta ikapp, men de har hedern att spela för. De måste visa att den första perioden var en tillfällighet. Som coach så skulle jag sätta upp delmål. Till exempel att vinna den andra perioden med tre mål.