Nytt bottennapp av Brynäs mot Växjö

Att Brynäs förlorar mot formstarka Växjö är inte förvånande. Men på vilket sätt de gjorde det ikväll är det som är märkligt. När spelarna spelar långt under sin nivå och inte gör sitt bästa, och ikväll var det en kombination av dessa, då är det inte roligt.

Första perioden var lika dålig som den mot Leksand för några matcher sedan. Laget uppträdde tafatt och vilset. Och segt och slarvigt. Man undrar om något hänt inom laget som påverkar spelarna. Några som tidigare presterat var direkt dåliga och försvaret som redan är svagt spelade i kväll svagare än nånsin. Och från att ha varit det sämsta PP-laget i serien kunde nu Växjö göra 2 mål i PP. På onödiga utvisningar som Brynäs borde ha undvikit.

Men hockey kan förändras snabbt. Inom 4 minuter i andra perioden hade Brynäs kvitterat. Och det såg positivt ut. Men sedan återföll Brynäs i likgiltigt beteende. Precis som man spelade som man ledde matchen stort. Och sedan Djoos gjort en svag insats bakom mål kunde Växjö göra 3-2 målet. Och sedan rann det iväg till 5-2 innan perioden var slut. Och matchen var slut också. Brynäs gjorde lika dåligt ifrån sig i tredje perioden och fler mål trillade in bakom Honken.

Bedrövligt. Man satt och skämdes. Hela insatsen var svag.

Försvaret som är Brynäs svaga punkt nr 1 hängde inte alls med. Flera kommer inte upp till elitserienivå. Det räcker inte att de gör en bra match då och då. Och varför fick inte Westlund fortsätta? Han gjorde en bättre insats än flera andra. Bertilsson var tillbaka men märkbart ringrostig.

Ingen bör heller nämnas som godkänd i kedjorna. Rödin och Thuresson är 2 av flera exempel som var direkt dåliga i kväll och får underkänt. Fler borde också nämnas. Inte ens transatlanterna gjorde en godkänd insats.

Växjö är vad jag tycker seriens fulaste lag. De spelade alltid på gränsen med klubbor och ojust spel och behandlade brynäsarna hur de ville rent fysiskt. Och det fick de göra. Brynäsarna såg ut som ett gäng snälla korgossar. Undrar om inte damlaget hade gjort bättre ifrån sig rent fysiskt.

Det ser inte bra ut för Brynäs just nu. Och det är definitivt inte roligt att se sitt favoritlag spela så dåligt. Vi får hoppas på att de kommer tillbaka och spelar som vi vill de ska göra och har gjort i delar av elitserien. Vi vill ha Brynäs i slutspel men fortsätter det så här blir det inget av det.