Honken får fortsatt förtroende mot Fula Färjestad

Efter den starka insatsen mot Luleå väntar nu Fula Färjestad. Jag har inte kollat det laget speciellt i höst men det skulle förvåna mig om de inte var mycket frekventerade i utvisningsbåset. Och därmed sårbara. I fjol var de ofta utvisade efter fult spel. Och det var säkert en av orsakerna till att de så lätt blev utslagna mot Brynäs i slutspelet. Men Brynäs var det klart bättre laget också i övrigt.

Jonsson säger på Brynäs hemsida att Brynäs gjorde en mycket bra match i går. Och det gäller både försvarsspelet, anfallsspelet och målvaktsspelet. Och det är bara att hålla med. Så var det.

I intervjun på hemsidan säger Jonsson om Färjestadsmatchen vid fråga vad de tar med sig från Luleåmatchen: ”Framför allt arbetskapaciteten. Jag tycker att vi uppträdde vaket igår och det vill jag naturligtvis se i morgon också.” 

Honken får fortsatt förtroende i målet säger Jonsson. Och Honken är för närvarande bäst i elitserien hittills. Jag kommer ihåg gnället från frölundafans när Honken var där. Men det är i Brynäs han hör hemma och där han trivs.

Och det är arbetskapaciteten som är alldeles utmärkt hittills. Samma nivå i morgon och Fula Färjestad kan åka hem till Karlsstad utan poäng. Det skulle vara något för oss fans att hoppas på. Och jag vill nog säga att Fula Färjestad kommer att bli utan poäng i morgon. Det är vad jag tror.

Något som jag undrar över är varför Martin Johansson inte får spela. Han var viktig i slutspelet som resulterade i SM-guld. Varför måste han sitta och se på? Jag tycker det är jäkligt taskigt mot honom. Han har inte gjort sig förtjänt av det. Undrar vad Jonsson skulle svara om frågan uppkommer?

Franson är på ingång till Brynäs. Namnet låter svenskt kanske har han svenska förfäder Hur som hellst så kommer det att bli spännande med honom i laget.