Renbergs favoritlag kammade noll i kväll

Renberg, den berömde NHL-spelaren och nuvarande TV-kommentatoren tippade Luleå som favorit till vinnare av elitserien. Men han vågade inte tippa dem hela vägen ut med tanke på förra årets misslyckande. Alltså som svenska mästare.Kanske det var ett bra val som serieledare, kanske inte. Men i kväll hade de sin överman i Brynäs. Bra spel i målet av Holmqvist och bra försvarsspel av hela laget bäddade för en målsnål men ändå tillräcklig vinst för Brynäs med 1-0. Luleås första hemmaförlust. Och vem skulle det bli som de förlorade mot om inte mot de svenska mästarna? Det är inget Luleå ska skämmas över. Mästare är mästare.

I sista perioden försökte Luleå men de räckte inte till. De tog ut målvakten i slutet men det hjälpte inte. I stället ska Luleå vara glada över att de kom undan med bara 1-0. Även om Luleå hade bud på mål så hade Brynäs fler ändå.

Luleås målvakt Ratio var bra matchen igenom. Men han kunde inte göra något åt Ollars styrning som såg helt ointaglig ut.

Lars Jonsson är på banan igen. Mycket välkommen. Han behövs.

I andra perioden låg Brynäs risigt till beroende på utvisningar. Men laget visade mästarklass även här. I spel 5 mot 3 klarade de att stå emot Luleås tryck. Honken visade här liksom matchen igenom sin klass. Mästarklass helt enkelt.

Brynäs har nu segat upp sig till en tredjeplats i serien. Och det är där de hör hemma. I den övre delen.

______________________________

När Skellefteå inte har domarna med sig som i matchen mot Brynäs så är de ett mycket mediokert lag. Bra Timrå som är ett lag som tippats i nedre delen av serien ja kanske längst ner. Ett lag som är bättre verkar det än förra säsongen och som också slår Skellefteå som fansen fantiserar om är det bästa av lag. Fast jag bor i Gävle och har Brynäs som favoritlag tyckte jag ändå lite synd om dem när de förlorade med 3-2 mot Brynäs efter att ha lett med 2-0. Hoppas att Timrå slipper kvalet i vår. Slår de Skellefteå kan det vara ett styrkebesked. Eller?