Inför mötet Timrå-Brynäs

Ser i lokaltidningen Arbetarbladet att den nygamla kedjan som lyckades så bra mot Växsjö fortsätter i kvällens match mot Timrå. Det är Järnkrok, Wännström och Silfverberg. De spelade ihop för några år sedan i J 20 då de vann ett år och blev 2:a ett annat. Kedjan har spelat ihop även i J 16-laget som då tränades av Brynäs´nuvarande tränare Tommy Jonsson. Han säger att med de skador laget fått kombinerar han ihop dem igen.

Och det är ingen dålig idé. Wännström har spelat lite i skymundan och inte kommit till sin rätt. Säsongen 2009/10 vann han alla tänkbara mål-assist och poängligor i de olika J 20-serierna enl. Arbetarbladet.

Jag såg dem flera gånger i J 20-serien både när de tog guld och silver. Och de var verkligen en succékedja då och kommer också att bli det nu tror jag. I matchen mot Växsjö var de helt dominerande på rinken.

Alla 3 ungdomarna kommer från Gävle och har spelat i olika klubbar innan Brynäs tog hand om dem.

Också flera ungdomar som Brynäs tagit fram de senaste åren har gått i hockeygymnasiet här i stan. Som Johan Larsson tex. Om det finns talang lönar det sig verkligen att gå i hockeygymnasiet i Gävle där det finns stor kompetens hos Brynäsorganisationen att göra succéspelare av dem.

I kvällens match så är fortfarande Lauritzen skadad, ljumskproblem. Vidare Nordqvist, muskelskada på överkroppen. Löf har  en virussjukdom och är på gång och har börjat träna. Dackell är borta sedan länge och väntas inte tillbaka den närmaste framtiden. Timrå har också några skadade spelare. Två heter Johan Andersson och man skiljer dem åt genom att den ene kallas för ”bagarn” och den andre för ”gnagarn”. Lite humoristiskt. Kanske hade de tilltalsnamnen tidigare. Pierre Hedin är också borta från kvällens match.

Timrå blir en svår nöt att knäcka. De har vunnit 4 av sina 5 senaste matcher och är inte nöjda med att vara seriens strykpojkar. Hatten av för det. Vinsten i Karlstad sist imponerar.

Brynäs har 4 raka segrar och leder serien som bekant. Men det är ingen garant för att det går vägen i kväll i en serie där det visat sig att alla kan slå alla. Själv tror jag att Timrå blir betydligt besvärligare att slå än Växsjö. Brynäs´unga snabba spelare kommer nog att se till att Timrå åker på utvisningar som kommer att resultera i mål av seriens bästa PP. Som så många gånger tidigare tror jag att det kommer att avgöra till vinst för Brynäs.