Intressant för Brynäs inför kvartsfinal-valet

Serien slutade lite annorlunda än vad jag och många andra trott. I den sista omgången lyckades Djurgården klättra upp på andraplatsen. Detta gör saker och ting mycket intressant för Brynäs.

HV71 kommer att välja först, och de kommer att få välja mellan Frölunda och Timrå. Jag tror att de väljer Timrå.

Sedan kommer Djurgården få välja mellan Frölunda och Brynäs. Det här är säkerligen ett mycket svårt val för Djurgårdarna då de inte spelat bra mot Brynäs under säsongen. Jag tror också att många försöker undvika Frölunda i slutspelet, då de har ett stjärnspeckat lag på papperet. Vaknar Frölunda till liv så kan de bli riktigt farliga. Dock har Djurgården inte förlorat en enda match mot Frölunda den här säsongen, vilket kan spela in i deras val.

Jag hoppas här att Djurgården kommer att välja Brynäs – av flera anledningar. Alternativet är att möta Linköping, som kommer att få välja mellan Färjestad och Brynäs/Frölunda. Ingen vill möta Färjestad. Det är också så, som jag tidigare nämnde, att Brynäs har spelat bra mot Djurgården och tagit dom på både hemma och bortaplan. Den senaste hemmamatchen slutade med en komfortabel vinst.

Får Brynäs möta Linköping så blir det svårare. Visserligen slog man Linköping i Linköping här om dagen, vilket var viktigt, men de är enligt mig ett svårare motstånd än Djurgården. Men missförstå mig inte: Blir det Djurgården så kommer det att bli en oerhört tuff kvartsfinalserie.

Nu ser jag med spänning fram emot att se hur de olika lagen valt, och återkommer då med den analysen.