Konstig känsla i Läkerol Arena

Brynäs har chans att hamna bland de 4 bästa. Med denna match och med nästa i Timrå.

Brynäs gjorde jämn match i första  mot Frölunda med fördel Brynäs. I den andra så var Brynäs överlägsen. I den tredje så jobbade Frölunda upp sig och hade övertag.

I den första perioden så kunde Brynäs ha gjort mål i flera öppna lägen. Med tex Johan Larsson och Daniel Widing. Men det lyckades inte. Pucken ville inte träffa målet helst ville den gå över.

I den andra borde Brynäs ha avgjort. Men tyvärr lyser målen med sin frånvaro när det gäller det äldre gardet. Järnkrok som debuterade efter sin skada gjorde 1-0. Och Silfverberg 2-1 efter 19.59.

I tredje tog Frölunda över. Jag såg redan från början att Brynäs inte orkade och slog puck ut. Orken på offensiv verkade inte finnas kvar. Eller så var det någon medveten defensiv a la Charnecki,

Jag tycker att försvaret gjorde bra ifrån sig. Förutom det tredje målet som orsakades av ett felpass. Bäst var Ekholm följd av Andersén.

I kedjorna så tyckte jag att Silfverberg var bäst. Svedberg i målet får godkänt. Utom vid det andra målet.

PP var bedrövligt i första perioden vid det första tillfället och bättre men mållöst i de andra försöken.

Tyvärr så är inte det äldre gardet så bra när det gäller att leverera. De är bra på att jaga puck och att kämpa efter sargerna. Kamper som de tyvärr ofta förlorar.

För att Brynäs ska orka över kvarten så behöver de äldre erfarna spelarna leverera mer. Som det nu är är det de yngre som gör målen. Sedan tycker jag att Lauritzen gör för många felpass i PP. De blir för det mesta till motståndarna. Det är slarvigt och mest nonchalant.

Efter matchen talade jag med person i min bekantskapskrets. Jag sade att jag får vara tacksam som har varit med på så pass många bra hemmamatcher i elitserien med vinst. Och ha sett många bortamatcher på Canal+ med vinst. Vi kan inte kräva hur mycket som hellst av ett lag som kanske är det som kostar minst i serien. Och den jag talade med höll med. Det kanske är lite jante över oss när allt kommer omkring. Du ska vara nöjd med vad du har och inte tro att du är något. Klassisk jantelag.

Visst är det bra om vi kan få en hemmamatch mer i kvarten. Men vad kan vi kräva? Det finns ju också andra lag i serien som kämpar för en tätplats och har betydligt dyrare lag.

Till sist kommer jag till överskriften. Konstlig känsla hade jag i pausen till den tredje perioden. Det var något som inte stämnde. Kanske var det inställningen. Eller att laget inte räcker till mot de ekonomiskt starkare lagen. Som tex Frölunda. Jag hade en aning om förlust. Och jag är inte glad att det stämnde in.