Larsson och Silfverberg straffhjältar för Brynäs

Matchen i kväll var ett fall framåt för Brynäs. Detta fast man inte hade domarna med sig i domsluten. Man spelade tätt och med bra inställning och Honken gjorde en jättematch. Ute på plan var Johan Larsson dominant i Brynäs. Det var därför inte mer än rätt att det var han som avgjorde på straff efter ett distinkt skott. Han och Silfverberg visade hur straffar ska slås. Rena skolexemplen.

Johan Larsson spelar klokt och är inte rädd att gå in mot mål och utmana. I kväll tyckte jag han var överallt och gjorde det mesta bra. Snart kommer det fler mål också med den spelstilen.

Gundersons mål i PP var läckert att se. En riktig stänkare. Vill därför extra berömma honom bland backarna i kväll.

Första perioden var jämn och utan mål. I första delen av andra så var MoDo överlägsna och det såg svajigt ut i försvaret. Det var tur att inte Brynäs hade något mål i baken och det före 1-0 målet. Det ska vi tacka Honken för. Men Brynäs spelade upp sig och var bättre i tredje. I sudden var Brynäs nära att avgöra men även Tellqvist var bra i MoDomålet.

När det gäller domsluten så var det obegripligt att Brynäs fick så många fler utvisningar än MoDo. Tex Anderséns utvisning i andra perioden var just obegriplig. Först blev han upphakad och sedan åkte modoiten in i hans klubba och föll. En typisk kamp om pucken och inget ojust av Andersén. Sedan i tredje så var målvaktens tripping av Laurtitzen en solklar straff för Brynäs. Trots domsluten för MoDo hade publiken mage att skrika ”domarjävel” under och efter matchen. Dålig stil.

Trots hemmadomarna så gnällde modospelarna hela tiden på domsluten eller vad de tyckte brist på domslut. Sundström och fler också har tagit över rollen som elitseriens gnälligaste lag. Värre än fröken Wallin och co i Färjestad.

Vi brynäsfans har varit lite låga sista tiden och kritiken mot flera i laget från många har varit hård. Kanske vi gävlebor kräver för mycket?  Vi borde kanske vara nöjda med slutspel? Men det har också att göra med förväntningar. Laget har klart uttalat SM-guld som slutmål och då skapas det förväntningar. Därav kritiken under den senaste tiden då laget inte levererat efter förväntningarna. Hoppas att det vänder nu.

Tilläggas ska att MoDo inte har den styrka som tex HV och Färjestad kan uppvisa. Lag som kanske blir Brynäs motståndare i kvarten. Vill inte tjata då jag nämnt det tidigare men det är jätteviktigt att Järnkrok, Bertilsson och Granström kommer tillbaka till kvarten för att Brynäs ska få maximal utdelning. 

3:e plats nu för Brynäs i tabellen. Matchen mot Frölunda på lördag blir viktig. En svår match.

_____________________

Grattis till Luleå som vinner serien. Strongt gjort.

_____________________

Det ryktas om att Melin ska gå till Linköping nästa säsong. Sant eller inte. Det är bara att gratulera Linköping för det om det nu blir så. Den mannen är Sveriges bäste tränare. AIK har mycket att tacka honom för och borde för rena självbevarelsedriften ha sett till att förlänga med honom. Tränare i elitserien måste ibland vara världens mest otacksamma jobb.