Otrolig återhämntning av Brynäs

Jag tyckte att Brynäs började matchen bra. Positivt och offensivt. Men efter första perioden så stod det 3-0 till Timrå som tagit över och dominerade. Nog var några av målen lite turaktiga och nog var Honken och försvararna lite sega. Men har något visat sig i den här säsongens elitserie så är det att när laget inte är på hugget så ramlar målen in. I eget mål.

Efter första så bytte Jonsson till Svedberg. Han släppte in det fjärde målet och nu var det nattsvart. Vi som såg matchen hemma åtminstone jag var uppgiven. Att ha missat en hemmamatch i slutspelet. Vi som sett slutspel förut vet att det betyder mycket. Inte allt men mycket.

Det händer men är sällsynt att något lag vänder och vinner med  4-0 i baken. Men det händer och Brynäs gjorde det. Och det såg nästan overkligt ut.

Brynäs har gudskelov en växel till vilket visade sig nu. Och fick dessutom möjligheter när Timrå drabbades av utvisningar. Och PP har ju varit Brynäs starka sida i år. När timråbacken Mat Robinson blev utvisad i 5 minuter för en ful tackling av Wännström mot sargen så kunde Ekholm kvittera och sedan Johan Larsson göra segermålet. Innan hade också Calle Järnkrok, Jonas Nordqvist och Lauritzen reducerat till 4-3 inom några minuter. De 3 målen gick så snabbt att det var svårt att hänga med och fatta.

Honken hade en dålig dag vilket målvakter kan ha då och då. Men Svedberg höll som för det mesta bra standard. Bland backarna vill jag nämna Gunderson som är bra både offensivt och defensivt. Han imponerar mer och mer. Ekholm var bra som vanligt också. I kedjorna var PP-formationen med Silfverberg, Järnkrok och Lauritzen som i fornstora dar. Äntligen börjar ”gamlingarna” producera. I den här matchen Nordqvist och Lauritzen. Det behövs om  det ska bli seger i kvarten.

Brynäs möter nu Frölunda. De har inte imponerat på mig trots övertag i segrar under serien. Den senaste matchen tex borde Brynäs ha vunnit även om spelet inte kändes övertygande och jag själv tippade förlust inför sista perioden. Men med ett PP som fungerar som mot Timrå och att de erfarna spelarna producerar fler mål så borde inte Frölunda vara alltför svåra att slå. Inget av det här fungerade sist mot Frölunda.  Jag tippar att Brynäs klarar kvarten och går till semi i år. Om det varit HV eller Färjestad i kvarten så hade det varit betydligt svårare för Brynäs. De lagen spelar en mer kraftfull och ofta ful hockey vilket passar Brynäs sämre.

Hoppas nu att Wännström och Sundqvist inte blir borta i någon slutspelsmatch. Och att Bertilsson kommer tillbaka. Då har Brynäs sina nyckelspelare på plats.