Larsson räddade HV71

Skriver det här efter 1:a perioden som blev mållös. HV vinner skotten med 12-9. HV har haft tur som inte fått något baklängesmål i Brynäs PP. Det har varit nära. Själva har inte HV lyckats skapa några farliga avslut. Brynäsförsvaret har varit bra. I HV:s PP har Brynäs spelat ett mycket bra boxplay. Honken har varit säkerheten själv hittills.

Brynäs första utvisning hade inte blivit av om inte Sören Persson låtit bli att blåsa för en given icing. Det var också en eller två icingar till som HV borde ha fått emot sig.

Skriver det här i andra periodpausen. En andra period som blev mycket händelserik. HV tryckte på kring mitten av perioden och hade långa ettriga anfall. Brynäs såg ut att gå ner i brygga. Och det blev ledning också för HV som ett resultat av trycket. Dessbättre kunde Silfverberg kvittera.

Brynäs hade otur i sitt andra PP då de drabbades av en utvisning för många spelare på banan. Tills dess var PP vasst som vanligt.

Det jag kommer ihåg mest i perioden var att Brynäs missade 3 frilägen, inte bra. Först var det Johansson, sedan Ollas. Widing hade också friläge men i stället för att gå mot målet så sköt han direkt. Att Brynäs inte fick in ett mål på något av frilägena bådar inte gott för framtiden och ett kommande slutspel.

Brynäs PP i slutet då man var 5 mot 3 kunde ha resulterat men det var inte tillräckligt vasst. Daniel Larsson har också varit utmärkt bra hittills.

I tredje perioden borde Brynäs ha avgjort på de många minuter man spelade i PP. Men HV kämpade desperat i sina boxplay och gjorde det bra. Som vanligt spelade man fult och drog på sig ett flertal onödiga utvisningar men i kväll kom Brynäs PP inte upp till normalklass. Alltså med mål i minst var 4:e. Larsson som var kvällens spelare i HV gick inte att överlista.

HV stressade så mycket i Brynäs PP att de inte fick samma tid som i tex matchen mot MoDo. Och ofta kom man därför ofta till för snabba avslut. Brynäs försökte med många olika varianter i sitt PP men Larsson fanns alltid på rätt plats.

Vi brynäsfans har i år varit bortskämda med många mål i Brynäs PP. Men det lyckas inte alltid och det får vi finna oss i. Menar att det inte går att klandra laget för att de inte alltid lyckas.

När Widing slaschades så tycker vi som såg på hos mig på Canal + att det skulle ha varit straff.

HV vann till slut i sudden. Helt orättvist var det. Brynäs var det klart bättre laget.

Honken gjorde som vanligt en strong insats. Försvaret var i kväll den del som ska ha mesta berömmet även om kedjorna kämpade väl. Måltorkan utmärkte lagets kedjor i kväll och jag tyckte att ingen utmärkte sig särskilt.