Mattias Ekholm klar för Brynäs

Enligt den pålitlige bloggen mrmadhawk.se så är den mycket lovande Mora-backen och JVM-spelaren Mattias Ekholm klar för Brynäs. Enligt bloggen rör det sig om ett tvåårskontrakt.

Mrmadhawk.se har tidigare visat sig mycket pålitlig och jag väljer därför att tro blint på detta tills något annat bevisas.

Mattias Ekholm är en mycket lovande back som påminner om Lars Jonsson i spelstilen. Enligt uppgift så har samtliga Elitserielag varit intresserade av honom. Varför han då valde Brynäs vet jag inte, men det kan ha att göra med att Brynäs ger unga spelare chansen, samtidigt som man för tillfället har en ganska svag backsida. Ekholm kanske inte kan gå in och ta Hietanens plats rakt av, men han kan gå in och göra ett bra jobb samtidigt som han kommer att utvecklas och bli bättre. Hietanens plats kommer tas av den spelare som Hietanen ersatte i bland annat PP – Lars Jonsson.

I PP så kommer för övrigt Brynäs att matcha Berglind. Berglind har visat sig outstanding i PP och om han bättrar de defensiva bitarna i sitt spel så kommer han att vara framträdande i Brynäs nästa säsong. Förhoppningsvis så kommer superlöftet Berglind att spela PP och göra det bra. Utvecklas han så som jag hoppas så kommer det att vara ett starkt nyförvärv. Gör han inte det så har han flera år på sig att utvecklas till den toppspelare han kommer att bli.

Andra intressanta Brynäsnyheter är att det ser ut som att man förlorar Dixon, Hietanen och Nolander. Den sistnämnda har jag sågat otaliga gånger i min blogg och han kommer nu inte att erbjudas nytt kontrakt. Helt rätt tycker jag, då det finns juniorer som är minst lika bra. Satsa på framtiden och på tongivande spelare såsom Sundqvist och Jonsson istället. Nolander kommer att vara en bra Allsvensk back som får dra ett tugnt lass i något lag såsom Bofors eller Växjö.

Brynäs letar en till målvakt och rykten gör gällande att Modigh från Luleå är klar. Eftersom ingenting offentliggjorts trots att både Brynäs och Luleås säsonger är över så antar jag att ingenting är klart. Sundlöv sade här om dagen i tidningen att hoppet är ute om Lindbäck och Jocke Eriksson. Synd! Men jag säger som jag sa för ett par dagar sedan – satsa på Läck! Läck kommer att vara en mycket bra Elitseriemålvakt och få sitt genombrott nästa år. Den målvakt som värvas till Brynäs kommer antingen att vara andremålvakt eller inneha något av efternamnen Markström eller Holmqvist. Någonting annat ser jag som otänkbart.

Till sist vill jag ge en eloge till Sundlöv som uppmärksammar de unga spelarna i Brynäs organisation och i organisationer runtom i Sverige. Sundlöv fick ta extremt mycket skit i början, och sedan efter Boorks misslyckade experiment med stor trupp, men har nu visat att han är en ganska bra sportchef. Nu väntar jag med spänning på att se vilka som ersätter Hietanen och Dixon. Jag hoppas också på en ytterligare offensiv spets så att man kan höja sig inför nästa säsong.