Ny Omröstning: Vilken är den tyngsta spelarförlusten för Brynäs inför nästa säsong?

Brynäs tappar, som bekant, ett antal tunga namn inför nästa säsong. Vissa, såsom Ove Molin, är ett naturligt tapp. Andra, såsom Markström, Hietanen, Dixon och Eddie Läck är tapp som kommer att påverka laget negativt.

Den nya omröstningen, som syns här intill, lyder alltså: Vilken är den tyngsta spelarförlusten för Brynäs inför nästa säsong?

Jag har med Eddie Läck eftersom jag anser att det är en tung förlust. Då förlusten av Markström är väntad så hade jag förhoppningar om att Läck skulle ta över förstaspaden med bravur. Nu är jag mycket tveksam till Markström och Läcks ersättare.

Juuso Hietanen ersätts av den nye Clark, vilket förhoppningsvis går jämt ut. Samtidigt kommer Lasse Jonsson tillbaks från långtidsskada och det var hans istid som delades ut till Hietanen under den föregående säsongen.

Dixon ska ersättas av Järnkrok. Dock fanns Järnkrok i truppen redan denna säsong och man får snarare se det som att Sundström ersätter Dixon. Järnkrok tar förhoppningsvis ett par steg till i sin utveckling, men det är tveklöst så att det vore bättre med både Järnkrok och Dixon i truppen.

Jag tror att de flesta kommer att rösta på Markström. Kanske speciellt med tanke på Dixons usla slutspel. Dock tycker jag att det är jämt mellan dessa två. Brynäs kommer att ha sämre målvakter nästa säsong och behöver då ha ett bättre försvarsspel och fler spelare som producerar. Nu tappar man sin bäste målskytt (tillsammans med Kahnberg) och det kan sluta illa.

Grattis till HV71 till guldet. Även om Liv och vissa andra HV-spelare är överskattade så har de en lagmaskin. Även Djurgården gjorde det bra.

  • Pelle

    Tyvärr en riktig budget trupp. Ett tag ahde man hoppats på en riktigt stark backsida nästa år med Jonsson, Hietanen och Kokko i spetsen, nu ser bara en utav dessa ut att stanna (hoppas verkligen att Clark är duktig). Nästa säsongstrupp ser liksom årets trupp mycket tunn ut på backsidan, lärde man sig inget ifrån förra året?
    Anser att såväl målvakter, backar och forwards ser sämre ut än nuvarande säsong.
    Är det färdig värvat? Någon som vet något om Kokko och Dixon (annars måste ersättare in)?

  • Håller med. Den nya backen från Mora tror jag dock blir bra, och Brynäs har även några lovande underifrån. Jag hade nog som du helst sett att Hietanen stannat. Clark känns osäker men om vi antar att han tar över Hietanens plats så har man ändå en ganska tunn backbesättning.

    Som jag har förstått Sundlövs uttalanden i tidningen så har Brynäs värvat klart. Varken Kokko eller Dixon erbjuds kontrakt…