Ny Omröstning: Vilken är den tyngsta spelarförlusten för Brynäs inför nästa säsong?

Brynäs tappar, som bekant, ett antal tunga namn inför nästa säsong. Vissa, såsom Ove Molin, är ett naturligt tapp. Andra, såsom Markström, Hietanen, Dixon och Eddie Läck är tapp som kommer att påverka laget negativt.

Den nya omröstningen, som syns här intill, lyder alltså: Vilken är den tyngsta spelarförlusten för Brynäs inför nästa säsong?

Jag har med Eddie Läck eftersom jag anser att det är en tung förlust. Då förlusten av Markström är väntad så hade jag förhoppningar om att Läck skulle ta över förstaspaden med bravur. Nu är jag mycket tveksam till Markström och Läcks ersättare.

Juuso Hietanen ersätts av den nye Clark, vilket förhoppningsvis går jämt ut. Samtidigt kommer Lasse Jonsson tillbaks från långtidsskada och det var hans istid som delades ut till Hietanen under den föregående säsongen.

Dixon ska ersättas av Järnkrok. Dock fanns Järnkrok i truppen redan denna säsong och man får snarare se det som att Sundström ersätter Dixon. Järnkrok tar förhoppningsvis ett par steg till i sin utveckling, men det är tveklöst så att det vore bättre med både Järnkrok och Dixon i truppen.

Jag tror att de flesta kommer att rösta på Markström. Kanske speciellt med tanke på Dixons usla slutspel. Dock tycker jag att det är jämt mellan dessa två. Brynäs kommer att ha sämre målvakter nästa säsong och behöver då ha ett bättre försvarsspel och fler spelare som producerar. Nu tappar man sin bäste målskytt (tillsammans med Kahnberg) och det kan sluta illa.

Grattis till HV71 till guldet. Även om Liv och vissa andra HV-spelare är överskattade så har de en lagmaskin. Även Djurgården gjorde det bra.