Brynäs kommer billigt undan med Greiss

Thomas Greiss

Enligt Expressen så kommer Brynäs billigt undan med Greiss i målet. Tysken, som har en lön på 550 000 dollar i San José Sharks, får behålla sin lön från NHL-klubben. Brynäs kommer i sin tur att betala ungefär en femtedel till San José. Det är riktigt billigt för en målvakt av Greiss kaliber.

Målvaktsfrågan är speciellt intressant i Brynäs eftersom man har flera ”egna” målvakter som gör bra ifrån sig i diverse ligor. Jag syftar då främst på Ericsson i Skellefteå, som gjorde en bra match i går, Honken och Lundström i Frölunda samt naturligtvis Markström och Lindbäck som spelar i Nordamerika. Utöver dessa så skulle jag även uppskatta om Eddie Läck någon gång valde att återkomma till Brynäs.

Det är på grund av detta som det känns lite surt när Brynäs har målvaktsproblem. Bjurling och Svedberg kändes inte allt för förtroendeingivande och även om Svedberg inte gjort bort sig så har Gävle-publiken blivit bortskämda med Markström. Domen från gemene supporter har därför varit hård.

Nu kommer Svedberg bli en av Elitseriens bättre andremålvakter. Greiss kommer, om allt går som planerat, bli en av de bättre förstamålvakterna. Riktigt skönt efter den osäkerhet som rått!

Med tanke på Brynäs-målvakterna i andra lag så undrar jag hur Sundlövs långsiktiga plan ser ut. Markström kommer att vara borta ett långt tag, Lindbäck likaså. Förhoppningsvis så tar även Eddie Läck chansen. Kvar är främst Honken och Ericsson. Varför inte båda två till nästa säsong? Det vore såklart ett bra målvaktspar. Vart Svedberg hamnar i det hela blir svårt att sia om. Han är ung och kommer förmodligen att återfinnas i Elitserien en lång tid framöver.

Det för mig in på den nuvarande situationen. Alla, inklusive mig, utgår från att Bjurling kommer att lånas ut eller lämna klubben. Man bör dock ha i åtanke att Sundlöv kan tänka mer långsiktigt än så. Kanske ser Sundlöv Svedberg som en framtida förstamålvakt. I så fall så är det nog bättre för Svedberg att bli utlånad till en Allsvensk klubb än att vakta båsdörren resten av säsongen. Då blir istället frågan: Är Bjurling beredd att vakta båsdörren under resten av säsongen? Vem vill bort och vem vill stanna? Det blir riktigt intressant att följa utvecklingen de närmsta dagarna.

Vi får se hur Sundlöv tänker. På Tisdag hoppas jag få se Greiss briljera!