Dackell förlänger!

Brynäs lagkapten Andreas Dackell har idag skrivit på ett kontrakt för att spela ytterligare ett år i klubben.

Rykten förra året gjorde gällande att Sundlöv var tvungen att övertala Dacke att fullfölja hela förra säsongen, fast han egentligen ville lägga skridskorna på hyllan innan kontraktet gått ut. I år har det gått desto bättre och Dackell verkar ha hittat spelglädje igen. Speciellt viktig är Dackell i BP, men även i 5-5 och PP. Dackell är en sådan spelare som kan kliva fram och ta ansvar när resten av laget faller ihop som ett korthus. Det är en spelare som är ganska långsam men kommer långt på att spela smart. Personligen skulle jag önska att Dackell tog skott lite oftare. Ibland känns det som att han passar när han har öppet mål!

Tidigare under säsongen när Brynäs hade sin första svacka så höll tydligen Dackell ett litet tal för laget om att spela med hjärta och stolthet. Det var efter det talet som trenden vändes till en positiv trend. Kanske är det dax för något liknande nu, när laget har gått dåligt på senare tiden?

Samtidigt som den glädjande nyheten om Dackells förlängande av kontraktet så har en Linköpings-tidning gjorde en intervju med Widing. I intervjun säger Widing att det inte skulle vara helt fel att spela i LHC. Synd att han går ut och säger sådana saker mitt under säsong. Kanske menade inte Widing någonting med sina uttalanden utan ville helt enkelt smickra laget – men det får nog många Bryunäsfans att reagera. Det skulle vara väldigt synd om Widing gick till en annan Elitserieklubb efter att Brynäs gjort honom till landslagsspelare. Det är naturligtvis hans eget val, men jag tror att många spelare i samma situation känner ett åtagande och en viss stolthet i att spela för den klubb som de brutit igenom i.

I morgon spelar Brynäs borta mot Frölunda. Tyvärr tror jag att det blir förlust. Jag kommer att utveckla mitt resonemang och göra en liten inför-rapport i morgon under dagen.