Efter matchen: Brynäs – LHC

Mitt tips slog fel. Skönt! Brynäs krossade Linköping och visade att oron över det bedrövliga bortaspelet inte kan appliceras på de matcher som spelas i Gävle. Men nu tar vi det från början…

Matchen Brynäs – Linköping började trevande. Som Brynäs-supporter hoppades jag att Brynäs skulle klara 0-0 så långt in i första perioden som möjligt. Brynäs har en dålig ovana att inleda matcherna dåligt för att sedan spela upp sig i andra perioden. Den första perioden var jämn och såg ut att sluta mållös när Juuso Hietanen gjorde 1-0 efter en tilltrasslad situation där pucken gått via Hansens huvud(!) fram till Hietanen som efter en dragning lade in pucken under den för dagen debuterande LHC-målvakten Norronens arm.

Matchen avgjordes i den andra perioden, och det var i Power- och Boxplay som målen kom. Först gjorde Lars Jonsson 2-0 efter ett fint backskott i PP. Sedan gjorde Dixon 3-0 i boxplay efter en tavla av LHC-målvakten där denne missat en rensning bakom mål. 4-0 kom 10 sekunder senare, i samma BP, när Dackell kom fri och avslutat med en dragning och backhand längs isen. I det här läget var nog alla Brynäsfans, precis som mig, väldigt nöjda över utvecklingen.

Innan den andra perioden var slut gjorde Hlinka 4-1 på en fin styrning bakom den för kvällen storspelande Lindbäck. Sista perioden kändes mest som en transportsträcka där höjdpunkterna var Widing och Molins mål till 5 och 6-1. Innan matchen tog slut lyckades Jämtin skämma ut sig med en ful slashing på Widing som följdes upp av ett försök till slagsmål. Den fege Jämtin blev dock nedbrottad av 2 domare och kunde visas av planen. Att han ville slåss var förvånande för mig med tanke på att han oftast spelar fult och gör en sköldpadda när någon vill slåss.

Som sagt så vaktade Lindbäck målet för kvällen. Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag tyckte att Markström skulle stå, men Lindbäck visade verkligen att han håller hög elitserieklass. Nu hoppas jag att han fortsätter så, för om han viker ned sig och Markström ska tillbaka in i målet för tidigt så tror jag det kan gå illa. En petning till följd av dåligt spel kan sätta sig i huvudet hos spelare.

Förutom Lindbäck så var också Jakob Silfverberg ny sedan senaste matchen. Jakob, som borde fått fortsatt förtroende efter ett mycket bra inhopp tidigare på säsongen, var en av Brynäs bästa spelare och måste få fortsätta. Förlusten av Hermansson, som var borta pga skada, var snarare ett lyft än någonting annat. När Hermansson är tillbaka räknar jag med att han och Vas slåss om den sista platsen i startuppställningen. Över huvud taget var kedjan med Silfverberg, Granström och Sandin var kanske Brynäs bästa tillsammans med Widing-Dixon-Dackell och Sandin fick ett oerhört lyft av de nya kedjekamraterna.

Nu hoppas jag på islossning! Dels poängmässigt, men också målmässigt. Väldigt skönt att flera spelare fick nära idag! Matchen på Lördag får inte samma måste-stämpel i och med vinsten även om den är väldigt viktig. Med en vinst mot serieledarna i bagaget tror jag att Brynäs kan lyfta sitt bortaspel och knipa 3 poäng av Rögle! Vinst på Lördag och Brynäs känns som ett slutspelslag!