Inför Brynäs – AIK

Ikväll spelar Brynäs mot AIK i Läkerol Arena. Matchen känns extra rolig eftersom jag inte sett de tidigare träningsmatcherna den här säsongen.

Det känns inte som att det är någon idé att skriva en seriös inför-rapport inför en träningsmatch på försäsongen. Istället skulle jag vilja ta upp vad jag kommer att hålla ett extra öga på:

Juniorerna
De unga spelarna (flera av dem är ju faktiskt inte juniorer längre) brukar visa framfötterna på försäsongen. Det ska bli roligt att se dem mot bättre motstånd än vad de stött på i J20-serien.

Markström
Markström har varit skadad, och det ska bli roligt att se honom i målet igen. Hans insats kan man dock inte dra några slutsatser av.

Nyförvärven
Det kanske roligaste med försäsongen är att se Brynäs nyförvärv. I år gäller det Kahnberg och Sumervouri. Det hade varit roligt att se Läck i målet, men han är skadad och kommer inte tillbaks förän serien dragit igång-

AIK
Jag såg Brynäs – AIK i Sandviken förra året och AIK bjöd på en rolig match. Det ska bli kul att se Melin i action igen, och se hur AIK står sig. Även här måste jag dock erkänna att en försäsongsmatch inte säger allt för mycket. Förra året vann AIK om jag inte minns fel…

Hockey!
Framför allt annat ska det bli mycket roligt att se hockey igen. Det börjar dra ihop sig inför Elitserien och jag ser verkligen fram emot årets serie!
En träningsmatch kan sluta hur som helst och det är väldigt svårt att ge ett bra tips. AIK vann förra året men i år tror jag Brynäs drar längsta stråt och vinner med 4-1. Förhoppningsvis gör något nyförvärv ett par mål och får upp självförtroendet lite, samtidigt som jag hoppas på en stabil insats från Markström.